Haberler

Kayseri'ye Abdullah Gül Üniversitesi Geliyor

Kayserili İş Adamları, Ekonomiden Sonra Şimdi de Eğitimde Başarı Modeli Yaratmak İçin Kolları Sıvadı.

Kayserili iş adamları, ekonomiden sonra şimdi de eğitimde başarı modeli yaratmak için kolları sıvadı.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre 1978’de açılan ve 32 bini aşkın öğrenciye sahip Erciyes Üniversitesi’nin yer aldığı Kayseri’de, şimdi bir devlet ve üç vakıf üniversitesi olmak üzere toplam dört yeni üniversite daha açılması hedefleniyor. Bugüne kadar bini aşkın fabrikası ve sağladığı 100 binin üzerinde istihdam ile Orta Anadolu’nun önemli çekim merkezlerinden biri olan Kayseri, açılması planlanan dört yeni üniversiteyle eğitim alanında da bölgesel bir çekim merkezi olmaya aday. Bir süredir Kayserili işadamlarının gündeminde olan üniversite kurma çalışmaları, hemşerileri Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesi ile daha da hızlandı.

YERİ HAZIR: Maliyetleri Kayserili işadamlarınca üstlenilecek bu dört yeni üniversite için girişimler başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, üniversiteler için etüd ve master plan çalışmalarını tamamlarken, vakıf üniversiteleri için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden gerekli izinler alındı. Kurulacak ikinci devlet üniversitesinin adının Abdullah Gül Üniversitesi olacağı yönündeki mesaj, Cumhurbaşkanı’na ulaştırıldı. Şu sıralar yeni üniversite açılması için gerekli olan Bakanlar Kurulu kararı bekleniyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’ye ikinci devlet üniversitesi kurulması konusunun bir süredir gündemlerinde olduğunu ifade ederek, "Maliyetleri hayırsever iş adamlarımız üstlenecek. Yeterki bürokratik engellerle karşılaşmayalım" dedi.

GÜL YAKINDAN İZLİYOR: Cumhurbaşkanı Gül’ün de üniversite kurulması çalışmalarını yakından izlediğini ve desteklediğini kaydeden Özhaseki, şunları anlattı: "Cumhurbaşkanı Gül, projeye destek veren işadamları ve üniversite kurulması için oluşturulan heyet ile bir araya gelmeyi planlıyordu. Ancak bu temaslar, terör olayları nedeniyle ertelenen Kayseri ziyareti kapsamında olduğu için yapılamadı."

İŞADAMLARINDAN DESTEK: Bugüne kadar Erciyes Üniversitesi’ne 80 milyon doların üzerinde bağışta bulunan Kayserili işadamları, kurulacak ikinci devlet üniversitesi için gerekli kararların çıkması halinde üniversitenin tüm maliyetini karşılayacaklarını ifade ediyorlar. Kayseri’ye yeni bir üniversite açılması için destek olacağı belirtilen aileler ise şöyle: Bayraktar Ailesi, Kadir Has’ın çocukları, Dedeman Ailesi, Boydak Ailesi, Çetinsaya Ailesi, Küçükçalık Ailesi, Özhaseki Ailesi, Özderici Ailesi ve Cıngıllıoğlu Ailesi. Özhaseki, bürokratik işlemlerin halledilmesi halinde sözü edilen üniversitelerin iki üç yıl içinde tamamlanması ve faaliyete başlamasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title