Haberler

Kayra, Uluslararası Salone Del Gusto 2010'da Türk Şaraplarını Tanıttı

21-25 Ekim tarihleri arasında sekizincisi düzenlenen Salone del Gusto etkinliği, İtalya’da bulunan Lingotto Fierre Sergi Merkezi’nde gerçekleşti.

21-25 Ekim tarihleri arasında sekizincisi düzenlenen Salone del Gusto etkinliği, İtalya’da bulunan Lingotto Fierre Sergi Merkezi’nde gerçekleşti. Salone de Gusto etkinliğinde bu yıl Türkiye’den Kayra firması, Anadolu üzümlerinden ürettiği şaraplarıyla yer aldı. Kayra, Salone del Gusto standında dünyanın birçok yerinden katılımcılara Anadolu topraklarının bağcılık ve şarapçılıktaki gerçek potansiyelini ortaya çıkarmaya yönelik çalışmalarının sonuçlarını sunma fırsatı buldu.

Kayra adına etkinliği değerlendiren Mey İçki Şarap Kategorisi Bölüm Müdürü Gözdem Gürbüzatik, “Kayra olarak, Anadolu'nun soylu üzümlerinin hakkını vererek, bağlarımızın gerçek potansiyelini ortaya çıkartıp Türkiye'deki şarap üreticiliğinin standartlarını yukarıya taşıyoruz. Toprağından üzüm çeşidine, bağbozumundan şişelemeye kadar şarap yapımının inceliklerini tüm ürünlerimizde bulabilirsiniz. Biz Anadolu'nun zengin kültürel geçmişini ve paylaşımcı ruhunu şaraplarımızla birlikte tüm dünyaya tanıtmaya devam ediyoruzö dedi. Kayra'nın şaraplarının "Yerinde Üretim" felsefesiyle ve Anadolu'nun önde gelen bağ bölgelerinde yetiştirilen üzümlerin, bağlarla aynı bölgelerde bulunan, Elazığ ve Şarköy şarap üretim tesislerinde işlenmesiyle üretildiğinin altını çizen Gürbüzatik, şarabın anavatanı olan Anadolu topraklarının bağcılık ve şarapçılıktaki gerçek potansiyelini ortaya çıkardıklarını, üretimdeki bu bakış açıları sebebiyle de Salone del Gusto etkinliğinde yer aldıklarını belirtti.

Kayra son olarak Kayra Vintage Öküzgözü ile Elazığ Aydıncık bölgesinde bulunan Şükrü Baran'ın bağlarından Öküzgözü üzümünün gerçek potansiyelini tek bağ konsepti ile ortaya çıkarmış, Türkiye'de ilk defa şaraplık üzüm üreticileriyle yaptığı çalışmalarını marka etiketine taşımıştı.

Güven USTA - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title