Haberler

İzmir'de suya yüzde 11,76 oranında zam yapıldı! 1 Eylül'den itibaren geçerli olacak

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, eylül ayından itibaren geçerli olmak üzere suyun metreküp fiyatına yüzde 11,76 zam yapılmasını kararlaştırdı. Su zammını eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "Bu kabul edilir bir durum değil" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, suyun metreküp fiyatına yüzde 11,76 oranında zam yapılması önerisi İYİ Parti ve CHP'li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi. Söz konusu zam, 1 Eylül 2020'den itibaren geçerli olacak.

Ağustos ayı birinci olağan meclis toplantısı, belediye salonunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında yapıldı. Plan ve Bütçe Komisyonunda oy çokluğuyla kabul edilen su zammı ve alt yapı çalışmalarında kullanılması için 34 milyon dolar ve 49 milyon 800 bin avro kredi çekilmesine ilişkin önerge görüşüldü.

CHP VE İYİ PARTİLİ MECLİS ÜYELERİNİN OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Toplantıda kredi kullanma kararı oy birliğiyle kabul edilirken, suya eylül ayı itibariyle yüzde 11,76 zam yapılması önerisi CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi. Alınan kararla konut abonelerinde 0-13 metreküp arası suyun metreküp fiyatı 5,57 liraya yükselirken, 14-20 metreküp fiyatı 6,02 liraya yükseldi. 21-üstü metreküp suyun fiyatı ise 12,41 liraya yükseldi.

AK PARTİ SU ZAMMINI ELEŞTİRDİ

Su zammı oylamasına ret oyu kullanan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, suya yapılan yüzde 11,76 zammı eleştirdi.

Türkiye'nin en pahalı suyunu İzmir'in yeniden kullanmaya başladığını belirten Hızal, "8 ay önce yine zam yapılmıştı. Grup olarak yatırım odaklı talep edilmiş kredilere onay veriyoruz. Kiraz'daki su ihtiyacı Kiraz Belediyesi tarafından tankerlerle gideriliyor. 16 ay önce bu sorunu gidereceğinizi söylemiştiniz. Bu sorun sadece Kiraz'da değil Dikili'de, Foça'da, Karaburun'da ve tüm şehirde yaşanıyor. Bu şehirde neredeyse 72 saat suların kesildiği dönemi yaşıyoruz. Bir taraftan mağdur edeceksiniz, su ihtiyacını gideremeyeceksiniz, bir taraftan çıkıp su zammını savunacaksınız. Bu kabul edilir bir durum değil. Burada babalar gibi bir zam yapıldı." dedi.

Başkan Soyer ise yatırım yapmaya devam ettiklerini, fiyat uyarlamasını sadece maliyetleri karşılamak için yaptıklarını öne sürdü.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kiraz Eylül İzmir Haberler

500

Yorumlar (68)

Paradise:

İzmirdeki tüm belediyeler inanılmaz kötü çalışılıyor/çalışmıyor 20 senedir izmirde yaşıyorum hiç bir ilerleme yok her pislik, bir adım öteye gitmemiş bir şehir, caddelerde sokaklarda araba sürmek ne mümkün her yer çakır çukur daha bir kez boydan boya asfalt atıldığını görmediğim hep yama oda normal asfaltın ya altında ya üstünde kalıyor onuda beceremiyorlar hoplaya zıplaya gidiyoruz yol-da, çöp konteyları pislik içinde pandemi de sadece 2 kez ilaçlandığını gördüm o kadar bi değiştirin bu konteynerları, sokağın ortasına kadar inşaata izin verilmiş demekki vatandaşın arasasına yol yapılmış tek araba geçerken şuan arabada geçemiyor bu kadar yoğun bir şehirde sokak yok cadde yok hepsi dar, binaların otoparkı yok tğm arabalar sokaklarda, yayalar kızıyor ne yapalım arakadaşlar otopark varda araç sahiplerimi park etmiyor alıp cebine koyamaz ya insanlar arabalarını belediyenin elinde olan tüm herşeye çok büyük zam yapılıyor millet ucuzlarıdır siz zam yapıyorsunuz bakınız mansur yavaş yönetimine takip edin sosyal medyadan inanılmaz işler yapıyor aynı partiden hemde farklı bir parti de değil demekki neymiş çalışmak vizyon sahibi olmak vatandaşa sahip çıkmak çok farklı birşeymii

17
1
yanıtYanıtla
Birol:

Ne zammı yeter artık herşeye zam yapıyorsunuz her ay suya zam siz insanmisiniz

14
1
yanıtYanıtla
Fuat:

Aaa İzmirde su varmıydı ya etraf zaten lağım götürüyor. Chp belediyesine yakışır

8
7
yanıtYanıtla
Marsita:

Gerzek!

yanıt2
yanıt0
Sezer cenk:

Çomar

yanıt1
yanıt0
byhero:

İzmir yönetenlere kayıtsız oy verenler türkiyeye hizmet üstüne hizmet verenlere hırsız diyor çok komiksiniz sizi tiye alıp hizmet vermeyenlerin yolundan devam edin

9
5
yanıtYanıtla
TARIK:

CHP zülmü ve talan devam ediyor

11
3
yanıtYanıtla
sultan:

herşeye zam yapılıyoda ozaman alt yapıda yapılsın sokaklar caddeler temizlensin izmirde hiçbir değişiklik yok hep geriliyor hiçbir yenilik yok eski bir harabeye döndü izmir bu güzelim şehire yazık parayı yemeyi biliyosanız izmirede sahip çıkılsın elektriğe zam suya zam herşeye zam milletin parası varmı soran yok yazıkkkk

13
0
yanıtYanıtla
Selami:

Chp İzmirde kendi kafasina sikmaya basladi. Yakinda akepeye kaptirir izmiri. Ulan zaten Türkiyenin en pahali suyu izmirdeydi. İndirim yapacaklarina bu zam neyin nesi.

12
0
yanıtYanıtla
Dürbünlü:

Doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlardan bahsetseniz

9
3
yanıtYanıtla
Tüm 68 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title