Haberler

Isparta'da Kuşkonmaz Üretimi Hedeflenen Düzeye Ulaşıyor

Güncelleme:

Isparta'nın Bozanönü köyünde bu yıl sonuna kadar kuşkonmaz üretiminin bin 200 dekara çıkması hedefleniyor. Köyde hayata geçirilen 'Kuşkonmaz Üretimini Geliştirme Projesi' kapsamında geçen yıl 200 dekarda dikimi gerçekleştirilen kuşkonmaz üretimi, yıl sonunda köyde toplam bin 200 dekara ulaşacak.

Isparta'nın Bozanönü köyünde bu yıl sonuna kadar kuşkonmaz üretiminin bin 200 dekara çıkması hedefleniyor.

Köyde hayata geçirilen "Kuşkonmaz Üretimini Geliştirme Projesi" kapsamında geçen yıl 200 dekarda dikimi gerçekleştirilen kuşkonmaz üretimi, yıl sonunda köyde toplam bin 200 dekara ulaşacak.

Proje sorumlusu Kemal Arman Batur, geçen yıl 200 dekar alana kuşkonmaz diktiklerini, 15 gün içinde 400 dekar daha alana dikim yapacaklarını söyledi.

Türkiye'de 100 yıl önce kuşkonmazın Aydın, İzmir ve Muğla civarında çok tüketilen bir sebze olduğuna değinen Batur, ilerleyen zamanlarda Avrupa'nın yemek kültürünün vazgeçilmezi haline geldiğini vurguladı.

Batur, fideleri dikilen kuşkonmazdan 3 yıl içinde verim alabildiklerini vurgulayarak "Kuşkonmaz et yemeklerinin yanında aranan bir sebze olarak karşımıza çıkıyor." dedi.

Avrupa'da yılda 350 ton civarında kuşkonmaz tüketildiğine işaret eden Batur, şöyle konuştu:

"Amacımız yıl sonuna kadar köyde toplamda bin 200 dekarlık alanda üretim yapmak. Kuşkonmazın Türkiye'den ihraç edilmesi sağlayıp ülkemize döviz girdisi sağlamak istiyoruz. Ülkemizde 10 ay boyunca kuşkonmaz üretimi yapabiliyoruz. Isparta'nın Bozanönü köyünde kuşkonmaz üretiminde yaklaşık 300 işçinin çalışıyor."

Kaynak: AA / Ekonomi

Isparta Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title