Haberler

İkitelli OSB'de yüksek maaşla çalışacak 50 bin işçi aranıyor

Güncelleme:

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, Avrupa ülkelerinin Çin'den Türkiye'ye yönelmesi ve rekor ihracatla artan üretim talebine yetişemiyor. İşçi bulamamaktan şikayet eden İkitelli OSB Başkanı Mahmut Mustafa Aydın, maaşların yüksek olduğunu belirterek, "Bugün buraya 50 bin kişi gelsin hepsi işe girer" dedi.

İhracat ve büyümedeki artış, Türkiye'nin en fazla nüfusuna sahip şehri olan İstanbul'da bile çalıştıracak işçi bulmayı zorlaştırdı, 35 bin işletmenin bulunduğu İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde 50 binden fazla işçi açığı oluştu.

ASGARİ ÜCRETTEN YÜKSEK MAAŞ

Konuya ilişkin Yeni Şafak'a bilgi veren İkitelli Organize Sanayi Başkanı Mahmut Mustafa Aydın, "İkitelli OSB'de hali hazırda 400 bin kişi çalışıyor, 35 bin işletmemiz var. Özellikle salgından sonra Avrupa ülkeleri siparişlerini Çin'den Türkiye'ye kaydırmaya başladı. Bunun yanında dünyanın her noktasından sipariş geliyor. Sanayi elektrik tüketimimiz de inanılmaz bir şekilde arttı. Tüm bunlara bağlı olarak üretim talebi arttı, bu talebi karşılayabilmek için haliyle iş gücü ihtiyacı oluştu ancak işletmecilerimiz çalıştıracak adam bulamıyor, tüm işletmecilerimiz aynı şeyden şikayetçi. İnanın burada mülteciler olmasa sanayi dönmez, onlar çalışıyor. Asgari ücret diye bir şey de yok, ücretler yüksek, bugün buraya 50 bin kişi gelsin hepsi işe girer." dedi.

İkitelli OSB Başkanı'ndan ses getirecek mesaj: Bugün buraya 50 bin kişi gelsin hepsi işe girer

HER YER İŞ İLANIYLA DOLU

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde her yer iş ilanlarıyla dolu. Organize Sanayi Bölgesindeki ağaçlara, direklere, duvarlara ve iş yerlerinin camlarına tornacı, muhasebeci, üretim elemanı, temizlik işçisi, paketlemeci, şoför, vasıflı, vasıfsız işçi gibi muhtelif binlerce iş ilanı asılı. PVC sektöründe üretici olan Nevzat Tunca da, "Şu an 45 kişi ile üretim yapıyoruz, tam kapasitemiz 65 kişi, 20 işçiye ihtiyacımız var. 4 bin lira, AGİ, sigorta, yol ve yemekle iş başlangıcı yaptırıyoruz ama maalesef işçi bulmakta zorlanıyoruz. Bizim insanımız iş beğenmiyor" dedi.

İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde bağlantı ürünleri tedarikçisi olan Uğur Güngör, bu yılki siparişlerin geçen yıla oranla yüzde 80 arttığını belirtti. Güngör, "İşlerimizde gözle görülür bir yükseliş var, tüm sanayide durum böyle, siparişler inanılmaz bir şekilde artıyor, yetişmekte güçlük çekiyoruz" dedi.

İkitelli OSB Başkanı'ndan ses getirecek mesaj: Bugün buraya 50 bin kişi gelsin hepsi işe girer

MESLEK LİSELERİ ARTIRILMALI

İmalat sektöründe lazer kesimi yapan bir başka işletmeci de pandemi öncesine göre büyük bir hareketliliğin olduğunu, başta Avrupa'dan olmak üzere yurt dışından sipariş yağdığını belirtti. Salgın öncesi 50 kişi çalıştırırken şu an bu sayıyı 70'e çıkardıklarını ancak daha fazla işçiye ihtiyaç duyduklarını belirtti. Özellikle ara eleman problemi yaşadıklarını belirten işletmeci, bu kapsamdaki ihtiyaçlarının karşılanması için OSB'lerde açılan meslek liselerinin doğru bir adım olduğunu dile getirdi, bu meslek liselerinin sayısının artırtılması gerektiğini savundu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İkitelli Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (31)

Sinyor:

Sabah 8 akşam 8 çalışan asgari ücretin üzerinde alıyor. Oda 4000tl yani 8 üzerinden çalışan yerler. 2825 alıyor. Bunların amacı iktidara yaranip algı yaratmak.

169
70
yanıtYanıtla
Emin Alıç:

2850 lirayı beğenmiyor bu zillet destekçileri. İşsizlik falan yalan. Hepiniz hayınsınız. Masabaşında 5 er bin dolar istiyorsunuz. Hebele hübele

36
150
yanıtYanıtla
ERKAN :

beğenen ve beğenmeyenlerin oranına bakılırsa asıl zillet ve hatta illet sizsiniz

yanıt1
yanıt1
Erdoğan uslu :

Irgat lazım size. Avrupa şartları mi var sanki. Kaç saat çalışma süresi işler ağır. 4 saatte bir 15 dakika mola olurmu. 30 dakika içinde hem yemek ye hem dinlen. Sizlerin tek derdiniz bedava işçi. Kısa yoldan zengin oldunuz zengin 10 kat dahazengin oldu. Asgeri ücretin en az iki katı maaş olması lazım ki yaşam olsun.haber diye yapmışlar.

147
32
yanıtYanıtla
ERKAN :

asgari ücretten fazla veriyoruz diye laf sokma boşa. adamın ev kirası ısınma ulaşım sağlık derken senin verdiğin para yetmiyor. hava atıyorsun avrupaya üretim yapıyoruz diye. hava atacağın konu işçinin geliri yaşam standardı avrupa gibi bizde de öyle çalıştır bak bakalım işçi buluyor musun bulamıyor musun.

155
23
yanıtYanıtla
Okan Salma:

Yalan kardeşim yalan , gidip başvurduk kaç arkadaş kaç yere kimseyi aldıkları ettikleri yok ,

152
19
yanıtYanıtla
PALA BABA :

hala milletin aklıyla alay ediyorlar. ne yüksek ücreti ya, 100 lira fazla verince asgari ücret sayılmıyo bunlarda. senin o pis, leş gibi fabrikanda çalışıp azar yiyecegine kurye olur daha iyi. devletin sektör sektör asgari ücret belirlemesi gerekir.

125
36
yanıtYanıtla
Petekçi:

Ben de burada yaşıyorum cidden baya işçi ilanı var daha birkaç hafta önce arkadaşım buraya taşındı vasıfsız olmasına rağmen "biz sana makineyi öğretiriz" diyerek günlük 150TL ye işe aldılar. Günde 10 saat civarı çalışıyor sürekli mesaiye kalıyor mesaiye kalınca da iyi para veriyorlar. Yorumları okudum adamlara sıvacı demişsiniz o yüzden bu yorumu yazma gereği duydum. Başka ne diyeyim inanmayan e posta adresini versin, ben de sokağa çıkıp gördüğüm bütün ilanların resmini çekip atayım.

82
72
yanıtYanıtla
PALA BABA :

"mesaiye kalınca iyi para veriyorlar" hadi ya. normal çalışma asgari ücret de, fazla mesai saati 500 lira mı? fazla mesai saat ücretini biliyoruz, mesaiye bırakıyorsa verecek tabii, bizim derdimiz asgari ücret ve leş koşulları. fabrika değil açık cezaevi resmen.

yanıt2
yanıt1
Emin Alıç:

Yüksek maaşla çalışacak diye başlıyor habere bak. Milleti nasıl bir komplekse soktuysalar 3000 liraya yüksek maaş başlığı atmışlar

123
24
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title