Haberler

HDP'den emekli ikramiyeleri için yasa teklifi: 5.000 TL olsun

Güncelleme:

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala emekli ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağı konusu belirsizliğini koruyor. Konu hakkında hala resmi bir açıklama gelmezken, HDP'den ikramiyelerle ilgili dikkat çeken bir hamle geldi. HDP, emekli ikramiyelerinin 5.000 TL'ye çıkarılması için yasa teklifi sundu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, "HDP Ekonomi Komisyonu" üyesi milletvekilleriyle Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Emekli, dul ve yetimlerin heyecanla bayram ikramiyesini beklediğini belirten Paylan, ikramiyelerle ilgili verdikleri yasa teklifini anlattı.

5 BİN TL OLMASINI İSTEDİLER

Emeklilerin bayram ikramiyesi konusunda büyük beklentilerinin olduğunu dile getiren Paylan, "Bu beklentinin iktidar tarafından karşılanması için bizler de bir çağrı yapmak istiyoruz ama bu çağrıya kulak vermeyeceklerini bildiğimiz için de Meclis'e bir yasa teklifi sunduk. Emekli bayram ikramiyelerinin bu bayramda ve Kurban Bayramı'nda 5.000 TL olarak belirlenmesi amacıyla bir yasa teklifi sunduk." diye konuştu.

65 YAŞ ÜSTÜNE DE İKRAMİYE ÖNERİSİ

Paylan, kanun teklifleriyle en düşük emekli maaşının 5.000 liraya yükseltilmesini, yaşlılık aylığı alan 65 yaşın üzerindeki vatandaşlara da her 2 bayramda 5.000 lira ikramiye verilmesini önerdiklerini söyledi.

CEMAL KAŞIKÇI DAVASI

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan adli makamlarına nakline yönelik değerlendirmesinin sorulması üzerine Paylan, "Ciğeri kedi kapmış siz kediye, 'Al bunun adaletini sen sağla.' diyorsunuz. Bu kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Halkların Demokratik Partisi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (3)

Doğrucu Davud:

HDP Allah bir dese yine reddederler

41
24
yanıtYanıtla
KARLI DAĞLAR:

Demesin zaten. Askerimizin polisimizin katillerini destekleyenlerin bu ülkede yeri yok...

yanıt12
yanıt5
ferfer:

o bu değilde illa zam olması için birilerinin ittirmesimi lazım yav sen görmüyormusun bu emeklinin halini 2.5-3 bin tlyle insanlar yaşam savaşı veriyor 60-70 yaşında yaşlı başlı insanlar neyi bekliyorsun daha????

25
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title