Haberler

HDP, Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya'nın görevden alınmasını değerlendirdi

Güncelleme:

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç,Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasına ilişkin "Merkez Bankasının bağımsızlığı vitrinlikti, şimdi vitrinden de kaldırıldı" dedi.

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasına ilişkin, "Merkez Bankasının bağımsızlığı vitrinlikti, şimdi vitrinden de kaldırıldı. Bu alınan kararla birlikte Merkez Bankası ile Devlet Demiryolları arasında bir fark kalmamış oldu." dedi.

Hakkı Saruhan Oluç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Çetinkaya'nın Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden alındığına değinerek şu ifadeleri kullandı:

MB ELEŞTİRİSİ: ALBAYRAK HEDEFLERİ TUTTURDU MU?

"Tarihimizde ilk kez böyle bir şey yaşandı. Böylelikle Merkez Bankası başkanı da KHK mağdurları arasına eklenmiş oldu. Ekonomik krizin faturasının bürokrasiye kesilmeye başlandı. Merkez Bankasının bağımsızlığı vitrinlikti, şimdi vitrinden de kaldırıldı. Bu alınan kararla birlikte Merkez Bankası ile Devlet Demiryolları arasında bir fark kalmamış oldu." dedi.

Merkez Bankasının itibarının iyice sarsıldığını ileri süren Oluç, "Kurumsal hedefler tutturulamadı deniliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kurumsal hedefleri, enflasyon, bütçe açığı ve cari açık hedeflerini tutturdu mu? Hayır tutturamadı. 'Kurumsal hedefler tutturulamadı' diye Hazine ve Maliye Bakanı görevden alınmıyor. Neden? " sorusunu yöneltti.

MB'NİN PARA POLİTİKASI TOPLANTISI

Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun 25 Temmuz'da toplanacağını dile getiren Oluç, toplantıda faizlerle ilgili kararların alınacağını ancak artık bu toplantının çok fazla hükmünün kalmadığını, piyasalar için de alınacak kararın "çok itibarsız bir karar" olacağını iddia etti.

HDP, Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya'nın görevden alınmasını değerlendirdiHDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç

SETA'NIN MEDYA RAPORU

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA), "Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları" başlıklı raporuna değinen Oluç, "Aslında buna rapor demek raporlara haksızlık olur. Bu rapor değil bir fişleme ve ihbar belgesidir. Görevlerini yapan gazetecileri fişleme ve ihbar etme belgesidir. Bu belgede HDP milletvekilleri hakkında yazılmış olan bölüme bir şey söylemek istemiyoruz. HDP milletvekillerinin güvenli olup olmadığını sorgulamak hadleri değildir." şeklinde konuştu.

YARGI REFORM PAKETİ

Oluç, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkında Kanun Teklifi'nin bu hafta Meclis'te görüşüleceğini belirterek, kurulmak istenen Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının Sayıştay Kanunu ile Kamu İhale Kanunu'na tabi olmayacağını, bunu son derece vahim bulduklarını söyledi. Yargı paketinin henüz Meclis'e gelmediğini ve gelmeme ihtimalinin de yükseldiğini dile getiren Oluç, paketin bir an evvel Meclise gelmesi ve bu konuda adımlar atılmasının önemli olduğuna işaret etti. Yargı Reformu tartışılmaya başlandığı andan itibaren cezaevlerinde büyük bir beklentinin oluştuğuna dikkati çeken Oluç, bu beklentinin boşa çıkarılması ve karşılıksız bırakılmasının büyük bir hata olduğunu savundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ

Bir basın mensubunun, "Sistem tartışmaları devam ediyor. Ömer Çelik, 'Bir yıllık sürecin MR'ı röntgeni çekeceğiz' dedi. Muhalefet köklü bir değişiklik bekliyor. Nasıl değerlendirirsiniz?" sorusunu yanıtlayan Oluç, "MR çekme ilginç bir benzetme olmuş. Demek ki ortada bir hastalık var. Bu hastalığın ne olduğunu bulmaya çalışmamız gerekiyor. Biz aksayan, demokrasi ve hukuk açısından uygunsuz olan yerlerin neresi olduğunu biliyoruz. Mutlaka anayasanın tartışılması gerekiyor. Bu sistemin, hukuka ve demokrasiye aykırı yanlarının tartışılması ve değiştirilmesi gerekiyor. Laflar üzerinde çok fazla tartışmaya gerek yok. Esas itibarıyla bu anayasayı tartışmak gerekiyor." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Halkların Demokratik Partisi Murat Çetinkaya Çetinkaya Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title