Haberler

Gaziantep'in meşhur Araban sarımsağı, AB'den coğrafi işaret tescili aldı

Güncelleme:

Araban sarımsağı AB'den coğrafi işaret tescili aldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibinin titiz çalışmaları sayesinde AB'den coğrafi işaret alan "Araban Sarımsağı", bu prestijli tescile layık görülen 21'inci Türk ürünü oldu.

Gaziantep'in Araban ilçesinde üretilen sarımsağın ünü ülke sınırlarını aştı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, binbir emekle üretilen sarımsağın Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret tescili aldığını duyurdu.

BAKAN YUMAKLI: FARKLI BİR LEZZETE SAHİP

Baklavadan sonra Gaziantep'ten sınırları aşan ikinci ürünün Araban sarımsağı olduğunu belirten Yumaklı, "AB'den coğrafi işaret tescili alan Araban sarımsağı ile tescilli ürün sayımız 21'e yükseldi. Araban Ovası'ndaki verimli topraklarda yetişen Araban sarımsağı, yüksek aroması ve kokusuyla diğer sarımsaklardan farklı bir lezzete sahip. Paydaş kurumlarımız işbirliğinde coğrafi işaretli ürün sayımızı artırmaya ve uluslararası alanda tanıtmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Gaziantep'in meşhur Araban sarımsağı, AB'den coğrafi işaret tescili aldı

FATMA ŞAHİN'İN EMEĞİ ÇOK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Araban sarımsağının AB tescili alması için büyük uğraşlar verdi. Bunun için coğrafi işaretler şube müdürlüğünü kuran Başkan Şahin, geçtiğimiz yıllarda katıldığı Araban Firik ve Sarımsak Festivali'nde çektirdiği fotoğrafı da "Sarımsaklı başkana çıkacak adım. Gaziantep #Arabansarımsağı tanınsın da varsın çıksın" notuyla paylaşmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Fatma Şahin Gaziantep Tarım Turizm Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

sade vatandaş:

bi sorsunlar bakalım onlara antep gazi ünvanını nasıl aldı ....bu millet yediden yetmiş yediye atatürkün önderliğinde elele verip canla başla savaşıp düşmanları yurttan kovdu cumhuriyeti kurdu antep gazi ünvanını bundan dolayı aldı şimdi o cumhuriyet bölücülerin ve gerici yobazların hedefinde

7
21
yanıtYanıtla
Fatih Yıldırım:

Hey güzel ALLAHIM.... Antepli geçim derdinde, bunlar soğan~sarımsağa kimlik, TESCİL alma derdinde. Tüm AB şimdi o sarımsağı alabilmek için kapımızda sıra olur. Ha gabarda da petrol, ha Gaziantep/Araban da sarımsak :))

9
16
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Fatma Şahin gerçekten halk için çalışan çok sevilen bir belediye başkanı. İnşallah bunu seçimdede zaferle çıkacaktır . Kafasınada papatya gibi yakışmış . Allah yolunu açık etsin inşallah.

7
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title