Haberler

Gaye Erkan'ın istifasının arkasında yüksek faiz kararı mı var? İletişim Başkanlığı iddiaya sessiz kalmadı

Güncelleme:

Eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın faizleri yüzde 60'a çıkarmak istediği için görevden alındığına yönelik iddia kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Bazı internet sitelerinde yer alan habere ilişkin İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "İddialar doğru değildir. Piyasalarda güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan mesnetsiz ve spekülatif haberlere itibar etmeyiniz" denildi.

Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan " Hafize Gaye Erkan, faizleri yüzde 60'a çıkarmak istediği için görevden alındı" iddiası büyük ses getirdi.

DEZENFORMASYONA MÜCADELE MERKEZİ'NDEN AÇIKLAMA VAR

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medya üzerinde de bir çok hesap tarafından paylaşılan habere ilişkin açıklamada bulundu.

"İDDİALAR DOĞRU DEĞİLDİR"

Kurumun X hesabından yapılan paylaşımda "'Hafize Gaye Erkan, faizleri yüzde 60'a çıkarmak istediği için görevden alındı' iddiası doğru değildir.

"EKONOMİ PROGRAMI KARARLILIKLA SÜRMEKTEDİR"

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen ekonomi programı, kesintisiz ve kararlılıkla sürdürülmektedir.

"SPEKÜLATİF HABERLERE İTİBAR ETMEYİNİZ"

Piyasalarda güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan mesnetsiz ve spekülatif haberlere itibar etmeyiniz."

Gaye Erkan'ın istifasının arkasında yüksek faiz kararı mı var? İletişim Başkanlığı iddiaya sessiz kalmadı

Gaye Erkan'ın istifasının arkasında yüksek faiz kararı mı var? İletişim Başkanlığı iddiaya sessiz kalmadı

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası Gaye Erkan Finans Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

SAMET TEMAS:

maalesef doğru ama doğruya doğru demezler tabi ki. zaten gaye hanımı da katarlılar getirdi, paramızın başında dur diyerek. işi bitince gönderildi fıkra bu kadar.

241
43
yanıtYanıtla
ilhan:

Bence babasının kurbanı oldu.

yanıt37
yanıt134
Mehmet Vatandaş:

"Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen ekonomi programı, kesintisiz ve kararlılıkla sürdürülmektedir." Daha öncede sayın başkan önderliğinde idi sonuç :))

195
18
yanıtYanıtla
Erhan Zeybek:

Kesin doğrudur.

159
9
yanıtYanıtla
Serhan Soylu:

Bunun benzeri provokatörler yüzünden seçim sonrası dolar 40 lira olacak gibi yaygaralar kopartılıyor. Galeyana gelen halkta döviz bürolarına akın ediyor. Sonuçfa halkta devlette zarar görüyor. Bu tarz insanlara ciddi yaptırımlar yapılmalı

52
75
yanıtYanıtla
Osman Öner:

Ne oldu Haziran seçiminden önce de aynı şekilde dediler, ne oldu kim haklı çıktı maalesef döviz baskı altında

yanıt46
yanıt5
Mehmet Vatandaş:

Nedir peki doğrusu? Her haber spekülatif her haber yalan.

63
8
yanıtYanıtla
Adam Bey:

Hanıma pis şeyler taptıracaklardı aynı Kılıçdaroğlu’na gibi SGK’da.

10
51
yanıtYanıtla
Cevap :

Neden istifa ettin ya söyle millette dedikodudan kurtulur.

25
0
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Faizi yükselteceksin ki türk lirasi erisilmez olsun degerlensin baska care yok fakat isverenler hep kredi ile is ceviriyor emekcisine ekmek veriyor isveren icin kredi yüzde 10 yillik bu seviyenin üstüne cikmayacak tüketici harcamalari kredi yüzde 70 en uygun

8
5
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title