Haberler

Rusya'nın vanasını kapattığı Finlandiya çözümü buldu! Gaz ihtiyaçlarını kiraladıkları LNG terminal gemisi ile karşılayacaklar

Güncelleme:

Rusya, ruble ile ödeme yapmayı kabul etmeyen Finlandiya'nın gazını kesti. İskandinav ülkesi, bu durumdan olumsuz etkilenmemek için 10 yıllığına LNG terminal gemisi kiraladı. Depolama ve tedarik kapasitesi bir hayli fazla olan gemi, Finlandiya ve Estonya'nın gaz ihtiyacını karşılayacak.

Finlandiya devletinin sahip olduğu doğal gaz iletim operatörü Gasgrid Finland Oy, bugün yaptığı açıklamada, Rusya gazının geldiği Imatra giriş noktasında gaz arzının 'bugün itibariyle' durduğunu duyurdu. Finlandiya, gaz arzının dengede olduğunu belirterek Balticconnector üzerinden, Estonya gaz ağından ihtiyacını karşılayacağını belirtti. Diğer yandan Gasgrid, kesintiye önlem olarak Exemplar adlı LNG terminal gemisi kiraladı.

Gasgrid Finland açıklamasında "Imatra giriş noktasından gaz arzı 21 Mayıs 2022 tarihinde durdurulmuştur. Finlandiya gaz piyasasının ihtiyaç duyduğu gaz miktarı, piyasa taraflarının aday göstermeleri doğrultusunda Balticconnector giriş noktası üzerinden Finlandiya gaz sistemine ithal edilmektedir" denildi.

Rusya'nın vanasını kapattığı Finlandiya çözümü buldu! Gaz ihtiyaçlarını kiraladıkları LNG terminal gemisi ile karşılayacaklar

DOĞAL GAZ, YILLIK ENERJİ TÜKETİMNİN YÜZDE 5'İNİ OLUŞTURUYOR

Balticconnector, Finlandiya'yı Estonya gaz ağına bağlayarak ihtiyaç duyulan gazı ithal etmesini sağlayacak. Finlandiya'da kullanılan doğal gazın çoğunluğu Rusya'dan ithal ediliyordu ve diğer yandan doğal gaz, yıllık enerji tüketiminin yalnızca yüzde 5'ini oluşturuyor. Rusya 'ruble' ile yeni ödeme koşullarına uymayı reddetmelerinin ardından geçen ay Bulgaristan ve Polonya'ya doğal gazını kesmişti.

Rusya'nın vanasını kapattığı Finlandiya çözümü buldu! Gaz ihtiyaçlarını kiraladıkları LNG terminal gemisi ile karşılayacaklar

YÜZER TERMİNAL KİRALANDI

Gasgrid, kesintiye önlem olarak Exemplar adlı LNG terminal gemisi kiraladı. Yapılan açıklamada "Exemplar, Finlandiya'nın arz güvenliğini sağlarken aynı zamanda Baltık Denizi bölgesinin ihtiyaçlarına daha geniş bir şekilde hizmet edecek" ifadeleri kullanıldı. 10 yıllığına kiralanan yüzer LNG terminal gemisi Finlandiya ve Estonya'nın Rus boru hattı gazına olan bağımlılıklarından kurtulmalarını sağlayacağı vurgulandı. Kiralanan geminin depolama ve tedarik kapasitesi hem Finlandiya hem de Estonya'nın gaz ihtiyaçları için yeterli olduğu ve gemiye ayda 2-3 kez LNG yüklendiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Finlandiya Estonya Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (8)

Sadık:

Kemal Bey onuda çözer ,hele bir danışın .

75
89
yanıtYanıtla
Hsn:

Bizimde alternatif enerji kaynaklarına yönelmemiz gerekli bir iki ülkeye bağımlı olmamamız lazım hes mi olur rüzgarmı olur termik yada nükleer hepsini hızla hayata geçirmeliyiz

146
7
yanıtYanıtla
zübükzade:

Kim yapacak onu ahahaha cok komiksini reza zarrap bir sor bu konuyu

yanıt0
yanıt2
Bir vatandaş:

Şimdiye kadar yapılmadıysa bundan sonra hiç yapılmaz .senin benim düşündüğümüz şeyleri devleti yönetenler yapamıyorsa. Bu işte başka bir sebep aramak lazım .

yanıt3
yanıt1
Metin Yalcin:

LNG yazın çözer, Eylül'den sonra, Putin amca bunların hepsini tesbih gibi sıraya dizer ifadesini alır ..))

81
21
yanıtYanıtla
Rafflesia:

Bizimde her zaman alternatifler düşünmemiz lazım çok kötü durumda bağımlıyız dışa ve yetkililer çözüm üretmiyor ne olacak bu hal bilmiyorum

6
1
yanıtYanıtla
Memet:

Umarım Ruslar açık denizlerde gemiye faili mechul bir suikast yapmaz.

3
0
yanıtYanıtla
Ebru Yeter:

Metin bey tebrik ederim,güzel yorum????

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title