Haberler

Fındık Fiyatları Hasat Sonrası Yükseldi

Güncelleme:

Sezon başında 82,5 TL olan fındık taban alım fiyatı, hasat dönemi sonrasında serbest piyasada 100 TL'ye yükseldi. Fındık tüccarları ise fiyatların hızlı bir şekilde düşebileceğine dikkat çekti.

Sezon başında taban alım fiyatı 82,5 TL olarak açıklanan fındık, hasat dönemi sonrasında serbest piyasada 100 TL'ye yükseldi.

Hasat başına fındık taban alım fiyatının açıklanmasının ardından TMO fındık alımına başlamıştı. 82,5 TL olarak alımı yapılan fındık, hasat döneminin ardından serbest piyasada fındık 100 TL'ye ulaştı. Üreticiler için sevindirici olan bu fiyatların ilerleyen günlerde hızlı bir şekilde düşüşüne tanık olabileceklerini ifade eden fındık tüccarları, serbest piyasada dengeli bir fiyat izlenmesinin gerekli olduğuna dikkat çekti. Hızlı fiyat yükselişinin iyi olmadığını, aynı hızla da fındık fiyatının düşebileceğinin altını çizen fındık tüccarı Yaşar Çakır, "Şu anda randıman bazında kaliteli fındıklar 100 TL. Fiyat 95-96 TL'den başlayıp 100 TL'ye kadar çıkıyor. Üreticilerimizin şu anki rakamlardan memnun olması lazım. Kısa bir zamanda, 15-20 gün içerisinde 70 TL'den başlayan fındık, 100 TL oldu. Buna şükretmek lazım. Rekolte az" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title