Haberler

Financial Times: Alpha Türkiye'den Vazgeçmez

BDDK'nın Yunan Alpha Bank'ın Abank'a Ortak Olmasına İzin Vermemesini İrdeledi. Gazete, 'Alpha Bank, Abank'ın Bağlı Olduğu Anadolu Grubu'yla Görüşmeler Yapıp, Peşini Bırakmayacağı' Yorumunda Bulundu.

Financial Times Gazetesi, BDDK’nın Yunan Alpha Bank’ın ABank’a ortak olmasına izin vermemesini irdeledi. Gazete, "Alpha Bank, ABank’ın bağlı olduğu Anadolu Grubu’yla görüşmeler yapıp, peşini bırakmayacağı" yorumunda bulundu.

BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından Anadolu Grubu bünyesindeki Alternatifbank’ın alması engellenen Yunan Alpha Bank’ın, "Türkiye’den vazgeçmesinin beklenmediği" bildirildi. İngiliz Financial Times gazetesi, kararını "Türk otoritelerinin, bir ülkenin Türk bankacılık sektöründeki yatırımını sınırlamak isteyebileceğinin işareti" olarak yorumladı. Gazete, bankaya yakın bir kaynağa dayanarak "Alpha, sorunları Türk ortaklarının işbirliğini çözmeye çalışacak" diye yazdı.

İSTENDİĞİNDE SINIRLAMA İŞARETİ: Financial Times’ın, Ankara ve Atina kaynaklı haberinde BDDK’nın Alpha Bank’ın, Abank’ı alımını bloke ettiğini belirterek kararın, "Türk otoritelerinin, bir ülkenin Türk bankacılık sektöründeki yatırımını sınırlamak isteyebileceğinin işareti" olduğu görüşünü dile getirdi. BDDK’nın, Alpha Bank’ın, Anadolu Grubu ile yaptığı ve ABank’ın yüzde 50’sinin satılmasını öngören anlaşmayı bloke ederken Yunan bankasının, Türkiye’nin Bankacılık Kanunu’nun 8’inci maddesine uymadığını söylediğine dikkat çeken gazete, Ankara ve Atina’daki spekülasyonlara da vurgu yaptı. İngiliz gazetesi, Ankara ve Atina’da, BDDK’nın, Alpha Yönetim Kurulu üyeleri arasında Yunan istihbarat servisi eski başkanı olan Pavlos Apostolides’in de bulunmasının, ulusal güvenlik açısından kaygı verici bulduğu öne sürüldüğünü, Türk basınında da Türk istihbarat servislerinin BDDK’ya tavsiyede bulunduğu yazıldığını kaydetti.

GÜVENLİKTEN BAŞKA NEDENLER OLABİLİR: Ancak İstanbul’daki bankacıların, BDDK’nın kararı için başka nedenlerin de olabileceğini söylediklerini belirten gazete, iki Türk bankası Tekfenbank ve Finansbank’ın Yunan yatırımcılarınca satın alındığını hatırlattı. Haberde, "Düzenleyici kurum, giderek artan bir biçimde daha az sayıda sahibin elinde konsantre olan bir sektöre üçüncü bir Yunan bankasının girmesine izin verme konusunda ihtiyatlı olabilir" görüşlerine yer verildi. Buna karşın "Alpha Bank’ın Türkiye’den vazgeçmesi beklenmiyor" ifadesini kullanan gazete, bankaya yakın bir kaynağa dayanarak "Alpha, sorunları Türk ortaklarının işbirliği ile çözmeye çalışacak, belki bazı çarelere başvurarak" diye yazdı.

O bankayla sağlıklı ilişkilerimiz var

TÜRKİYE Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Ersin Özince, Adabank ve ABank’ın satışının BDDK tarafından veto edilmesi konusunda, herkesin her konuyu değerlendirmemesi gerektiğini söyledi ve "Buna benzer durumları Türk yatırımcıların başka ülkelerde yaşadığına da geçmişte şahit oldum. Benzerlik ne kadardır? Bilmiyorum" diye konuştu. Alpha Bank’ın İş Bankası ve Türkiye’nin diğer önde gelen bankalarıyla çok sağlıklı muhabirlik ilişkisinde olduğunu belirten Özince, şunları söyledi: "Yunanistan’ın en büyük bankalarından biri konumunda ve gayet itibarlı. Ümit ederim bu konudaki, mevzuatla ilgili olduğu anlaşılan sorun bir şekilde olumlu sonuca kavuşur. Onu tabii ki taraflar değerlendirmelidir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere yönelik çok konuşulacak sözler: Hak ediyorlar, yan kardeşim o zaman

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere yönelik çok konuşulacak sözler: Hak ediyorlar, yan kardeşim o zaman

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Bakmadan Geçme

GELİNİM MUTFAKTA 28 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128250 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 28 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 28 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Adalet Bakanlığı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı! Bugünün (28 Mayıs) kararları neler? Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
Deniz Akkaya'dan kızıyla ilgili ağızları açık bırakan sözler: Önce dövdü sonra balkona kilitledi

Deniz Akkaya'dan kızıyla ilgili ağızları açık bırakan sözler: Önce dövdü sonra balkona kilitledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title