Haberler

Etiler Polis Meslek Yüksekokulu Arazisi, Kiptaş'a Satıldı

Güncelleme:

İstanbul'un gündemini yıllardır meşgul eden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi, 1,3 milyar lira bedelle Kiptaş'a verildi.

İstanbul'un gündemini yıllardır meşgul eden kentin en kupon arazilerinden Etiler'deki 31 bin 885 metrekarelik parsel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından bugün ihaleye çıkarıldı. Tahmini bedeli 1 milyar 356 milyon 600 bin lira olarak belirlenen ihale sonucu arazi 1 milyar 388 milyon 520 bin lira karşılığı Kiptaş'ın oldu.

AVM VE OTEL YAPILACAK

Araziye AVM, rezidans ve otel yapılacak. İnşaat alanı 2.5 emsal ile 100 bin metrekareye çıkan arazide yükseklik sınırı da serbest bırakılmış durumda.

RİSKLİ ALAN

10 Aralık 2014'te Bakanlar Kurulu kararıyla İstanbul Etiler Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve bunlara bağlı 12 şube müdürlüğü kapatılmıştı. Okulun da içerisinde bulunduğu bölge, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Afet Riski Altındaki Alanlar statüsüne alınmıştı. Ardından okul Çatalca'ya taşınarak arazisi, polis lojmanı yapılması karşılığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kiptaş Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title