Haberler

Et ve Süt Kurumu, CHP Milletvekili Özgür Karabat'ın İddialarına Cevap Verdi

Güncelleme:

Et ve Süt Kurumu (ESK), CHP İstanbul milletvekili Özgür Karabat'ın ithal etlerle ilgili iddialarını yalanladı ve kurumun piyasa ihtiyacı doğrultusunda ithalat yaptığını açıkladı.

Et ve Süt Kurumu (ESK), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekili Özgür Karabat'ın iddialarına cevap verdi.

CHP milletvekili Özgür Karabat geçtiğimiz günlerde Et ve Süt kurumunda ithal edilen etlerle rant sağlandığını ve kurumun zarara uğratıldığını iddia etmişti. ESK, Karabat'ın iddialarını yalanlarken yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kurumumuz, kırmızı et piyasalarında manipülatif fiyat artışlarını önlemek amacıyla dengeli bir şekilde piyasa ihtiyacı nispetinde ithalat yapmaktadır. ESK olarak çiftçi maliyetleri doğrultusunda belirlenen fiyat politikası ile hem üretici hem de tüketicinin korunmasına hassasiyet gösterilmektedir. Kurumumuzun tüm yurt dışı alımları hiçbir aracı kullanmadan, AB'de kurumsal kesimhanelerden teklifler alınarak, mevzuatlara uygun bir şekilde, rekabet ve fırsat eşitliği çerçevesinde ihale usulü ile gerçekleştirilmektedir."

Bunun yanı sıra canlı hayvan alımlarında üretici veya birlik ve kooperatiflerden alınan en avantajlı tekliflerin değerlendirildiği kaydedildi. Piyasaya satışı yapılan karkas etler ile canlı kesimlik hayvanlarla ilgili ise müracaatların usulüne göre yapılarak komisyon tarafından değerlendirildiği belirtildi.

Öte yandan, satışa sunulan canlı hayvan veya karkas etler için başvuru yapan firmalara eşit miktarda ve peşin ödeme ile satıldığına da dikkat çekildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Et ve Süt Kurumu Özgür Karabat Milletvekili İstanbul Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title