Haberler

Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor

Güncelleme:

Emeklilerin banka promosyon tutarlarında artışa gidildi. Kamu bankaları 8 bin ile 12 bin lira arasında değişen tutarlarda promosyon ödeyecek. Başvurular bankalardan ya da e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Promosyon ödemeleri bugün başlıyor.

Kamu bankalarının emekliler için promosyon tutarı netleşti. 8 bin ile 12 bin lira arasında değişen tutarlarda promosyon alabilmek için başvurular devam ediyor. İşlemleri tamamlanan emeklilere ödemeler bugün yapılmaya başlanacak.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Promosyonlar için başvuru, bankalardan ya da e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Bankalar emekliye promosyon için 3 yıl taahhüt istiyor. Daha avantajlı bir teklif olması durumunda banka değişikliği yapmak mümkün. Birden fazla emekli maaşı alanlar ayrı ayrı promosyon başvurusu yapabilecek.

"BANKA DEĞİŞİKLİĞİ YAPILABİLİYOR"

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş merak edilenleri yanıtladı; "Hali hazırda promosyon alanlar da daha yüksek promosyon olması halinde önceki bankadan aldıkları promosyonu başka bankaya taşıyabilirler. Başka bankaya taşıma açısından herhangi bir cezai sorumluluk yoktur. Sadece almış oldukları promosyonun kullanılan döneme ait olan kısmı mahsup edildikten sonra kullanmadıkları kısmı bankaya iade etmeleri yeterlidir."

Karakaş, "Emekli maaşları dosya bazında alınmaktadır örneğin eşten dolayı dul maaşı alanlar dul maaşından dolayı bir promosyon alabilirler. Kendileri de emekliyse kendi hesaplarından da ayrıca promosyon almaları mümkündür" dedi.

16 MİLYON KİŞİ KAPSAMDA

Dul yetim aylığı alan hak sahiplerine de en az 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacak. Banka promosyon düzenlemesinde yaklaşık 16 milyon kişi kapsamda bulunuyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Kamu Bankaları E-Devlet Banka Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (46)

erkan yüksel:

kardesım bırakın bos yapmayı ne promosyonu ne parası..alan aldı maasını tasıyan tasıdı..kaldıkı bu parayı banka verıyor ..yenı bır hızmet gıbı yedırmeyın ınsanlara

683
50
yanıtYanıtla
Kısmet Uslukılıç:

Emekliyi hala kandırma peşindeler promosyon 3 yılda bir veriliyor resmen dalga geçiyorlar insanları aldatmayın 2008 tarihinden beri gasp edilen haklarını verin 25-30 yıl prim yatırmış emekli insanca yaşamak istiyor 10 bin tl ile geçinebilen varsa herkes 10 bin tl alsın emekliyi sefalete sürüklediniz

402
31
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Kaçak işçi çalıştırılmaya devam edildiği sürece , ödenmeyen sigorta primleri yüzünden emekli maaşları da tehlikeye girer , işsizlik de artar. E sonra..

yanıt59
yanıt10
ARSLANOĞLU Hakan:

22 yıl önce Türkiye'yi Avrupa birliğine sokacağız dediler, Milleti Halk ekmek, ucuz et kuyruğuna soktular.

328
28
yanıtYanıtla
Muratsa:

Bir birliğin içinde oldugumuz kesin ama bu avrupa birliği degil ARAP BİRLİĞİ ne soktular.

yanıt118
yanıt24
SELÇUK GÜNDOĞDU:

sonuçta sokmuşlar işte daha ne bağırıyonuz:)))

yanıt5
yanıt9
Yasin AYDIN:

Yeniden Refah emekli maaşını asgari ücret gibi verecek oyum yeniden refaha

228
92
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Ha Yrp , ha Akp , ikisi de siyasal islamcı. Geldiğimiz yere bak..

yanıt66
yanıt32
Mehmet Dinç:

yaw he he

yanıt11
yanıt12
Ali Tokgönül:

Boncuk bulduklarını zannediyorlar . Bu promosyonu devlet bankaları çok az veriyordu şimdi bir miktar yukarı çektiler hepsi bu . Bunu da millete müjde imiş gibi veriyorlar . Peki yiyenler var mı ? Hem de hatırı sayılır derecede fazla .

209
11
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title