Haberler

Emeklilerin promosyon başvuruları 29 Şubat'ta sona eriyor! İşte bankaların verdiği rakamlar

Güncelleme:

Bankaların emekli müşterilerine sunduğu promosyon başvuruları 29 Şubat'ta sona erecek. 5 bin ila 15 bin TL arasında alınabilecek promosyon ödemeleri için araştırma halinde olan emekliler süreci yakından takip ediyor. Başvurular için bankalardan ve e-Devlet üzerinden işlem yapmak mümkün.

Emekli maaşıyla geçinmeye çalışan vatandaşlar, yüksek enflasyon nedeniyle ek gelir arayışına girerken bankaların ödediği promosyonlar büyük önem taşıyor. Devletten alınan maaş ödemesinin anlaşma yapılan bankaya taşınması halinde ortaya çıkan promosyon için başvurular 29 Şubat'ta sona eriyor. Başvurular, banka ve e-Devlet üzerinden mümkün olurken bankalar da emeklilere sunduğu promosyon imkanlarını ilan etti.

PROMOSYON ANLAŞMASI YAPARKEN DİKKAT

Promosyon için araştırma halinde olan emekliler, son tarihi kaçırmadan en iyi teklifi verecek bankayı bulmaya çalışıyor. Konuyla ilgili uyarıda bulunan uzmanlar, bankalara maaş taşıma dışında bağlayıcı bir taahhütte bulunulmaması gerektiğini söylüyor.

BANKA BANKA EMEKLİ PROMOSYONLARI

Emekliler, maaşını taşıdıkları bankadan promosyon ücreti almanın yanında kredi kartı aidat ücreti ücretinden muaf olabiliyor. Daha önce anlaşma yapan emeklilerin banka değiştirme hakkı bulunurken sözleşmede yer alan şartlara bağlı olarak cayma hakkını kullanabiliyor. İşte bankaların sunduğu promosyon imkanları:

ZİRAAT BANKASI

Ziraat Bankası, 10.000 TL'nin üzerinde emekli aylığı alanlara 5.000 TL 3 yıllık promosyon ödemesi yapıyor.

HALKBANK

Banka, 10.000 TL ve üzeri maaş alan emeklilere 5.000 TL promosyon ödemesi yapılıyor.

VAKIFBANK

10.000 TL ve üzeri maaş alan emeklilere 3 yıl için toplam 5.000 TL promosyon ödemesi söz konusu.

ING BANK

Emekli maaşını ING'ye taşıyanlar, bankadan 15 bin TL'ye varan promosyon ödemesi alabiliyor.

TÜRKİYE İŞ BANKASI

İş Bankası'na emekli maaşını taşıyanlar, 7.500 TL'ye varan nakit promosyon ödemesi alabiliyor.

YAPI KREDİ BANKASI

Emekli maaşını 3 yıl boyunca Yapı Kredi'den alma sözü veren emeklilere, banka tarafından 12.000 TL'ye varan promosyon ödemesi yapılıyor.

GARANTİ BANKASI

Maaşını Garanti Bankası'na taşıyan emeklilere 7.500 TL'ye varan nakit promosyona ek, kredi kartı ile 500 TL harcamaya 1.000 TL bonus veriliyor. Böylece toplamda 8500 TL promosyon ödemesi söz konusu.

AKBANK

Emekli maaşını Akbank'a taşıyan vatandaşlar 10.000 TL'ye varan promosyon alabiliyor. Bu duruma ek olarak Axess/Wings sahiplerine ve Akbank vadesiz hesapları üzerinden kredi kartlarından ilk 5 yeni otomatik fatura ödeme talimatı verecek emeklilere fatura başına 500 TL, toplamda 2.500 TL chip-para ile 12.500 TL ödül sunuluyor.

DENİZBANK

Denizbank'tan 10.000 TL ve üzeri maaş alanlar 5.000 TL promosyon ödemesi alabiliyor.

PROMOSYON CAİZ Mİ?

Bankalardan alınacak paranın dinen caiz olup olmadığı konusunda yanıt arayan emekliler faiz alma endişesine kapılabiliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

"Bankaların, kamu veya özel sektörde çalışanlara, çalıştığı kurumlar tarafından maaşlarını kendilerinden almayı tercih etmeleri karşılığında vermiş oldukları promosyonlar, işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekle birlikte faiz şüphesinden de tümüyle uzak değildir.

Bu itibarla, temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olanların bu parayı kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için kullanmamaları; bilakis ihtiyaç sahibi fakirlere vermeleri uygun olur."

Haberler.com / Selahattin Demirel - Ekonomi

E-Devlet Finans Yaşam Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (1)

Güray Dilli :

Bir önceki promosyon tarihinden itibaren üç yıl dolmadan yeni promosyon başvurusu kabul edilmiyor diye biliyorum

1
10
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title