Haberler

Emeklileri heyecanlandıran zam kulisi! İşte konuşulan rakam ve tarih

Güncelleme:

En düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye çıkarılması emeklilerde hayal kırıklığına neden olurken yerel seçimlere kısa bir süre kala seyyanen zam beklentisi artmaya başladı. Kulislerde konuşulan bilgilere göre seçimden önce emeklilerin maaşına 7 bin TL'lik bir zam yapılacağı öne sürüldü.

Türkiye'deki yüksek enflasyon karşısında en çok zorluk yaşayan kesim olan emeklilerin en düşük maaşının 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye çıkarılması hayal kırıklığına neden oldu. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kalabeklenti içinde olan emeklilere 7 bin TL civarında bir seyyanen zam yapılacağı öne sürüldü.

EMEKLİLER GENEL SEÇİMLERDEN BERİ BEKLENTİ İÇİNDE

Asgari ücretin 11 bin 402 TL'den 17 bin 2 TL'ye çıkarılması ve 2024 için artışın tek sefer olacağı bu maaşla çalışanlar için seneyi zorlu kılarken emekliler de genel seçim sürecinden itibaren maaşlarına yapılacak yeterli düzenlemeyi bekliyor.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala kulislerde konuşulan bilgiler emeklilere seyyanen bir zam yapılacağı yönünde. En son gelişmeye göre hükümet politikalarına küskün olan emekliler için harekete geçilmeye hazırlanılıyor. Özellikle maaşlarına yapılan son düzenlemelerinden memnuniyetsiz olan emekli vatandaşlar seyyanen zam taleplerini başta sosyal medya platformlarında ve emekli dernekleri üzerinden dile getiriyor.

EMEKLİLERE 7 BİN TL SEYYANEN ZAM

Kulislerde konuşulan bilgilere göre hükümetin yerel seçimden önce emeklilere seyyanen bir zam yapacağı ve bu zammın da 7 bin TL civarında olacağı öne sürülüyor. 14 Mayıs Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nden sonra en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olarak kalması ve sadece Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla bir kereliğine mahsus 5 bin liralık ikramiye verilmesi emeklilerin beklentilerini karşılamaya yetmemişti.

Asgari ücretin 17 bin 2 liraya çıkarılmasından sonra SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına zam oranı yüzde 42,57'den yüzde 49,25'e çıkarılmıştı. Memur emeklileri de bu süreçte yüzde 49,3 zam almıştı.

Haberler.com / Selahattin Demirel - Ekonomi

Zam Gündem Finans Yaşam Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (82)

Mustafa çelik:

Bayram ikramiyesiyle kandırmasınlarda

420
39
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

4 sene önce ekmek 75 kuruş etin kilosu 50 lira, süt 3/4 liraydı. benim maaşım da 4 bin civarıydı. ekmek 8 kat arttı 6 lira oldu, et 7/8 kat arttı 350/400 oldu, süt 7/8 kat arttı 25 lira oldu. benim maaşım 12 kat arttı 50 bin oldu. enflasyona ezdirmeye hükümete teşekkürler

63
381
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

17.002 TL alan asgari ücretli aynı rakamlar ile alışveriş yapıp yaşamaya çalışıyor. senin maaşın yüksek diye enflasyonu ezilmeyen bir yaşam varmış gibi konuşman, sadece kendi alım gücünü kıyaslayarak yapılan yanlış bir tutum. benim de alım gücüm yüksek. senin aldığından daha çok maaş alıyorum. ama bir ülkede asgari ücretli geçim derdine giriyorsa orada sorun var demektir. üst limitin sınırı yoktur, milyonlar kazananlarda var bu ülkede, lakin asgari ücret yetersiz!

yanıt206
yanıt7
ekrem celebi :

Al bi lor peynir kafali daha sen 50 bin aliyorsun 17 bin alanlar ne olacak.yazik degilmi.bende 45 bin aliyorum ama 17 bin alanlarida dusunmek zorundayim onlarinda hakkini savunmak zorundayim cunki ben insanim.hic bir sey yapamasamda onlara destek oluyorum

yanıt301
yanıt12
haksız mıyım:

harbiden bu solaklar anlamaz. boşuna anlatıyorum ama yine anlatayım. ben diyorum ki enflasyon ORANINDA daha fazla ORANDA zam alıyor işçi, memur, emekli, ASGARİ ÜCRETLİ DAHİ. hatta asgari ücretliye yapılan zam oranı daha fazla memura yapılandan. ama ne matematik anlar bunlar ne oran

yanıt24
yanıt174
Ali Yeğin:

ne iş yapıyın,troll müsün

yanıt144
yanıt6
Tarım Teknoloji:

350 bin olan daire 3,5milyon oldu hadi o katlanan maaşınla al bakalım

yanıt212
yanıt2
Dadaş Erzurumlu:

Kardeş bak 10.000 lira ile gecinemeyen bir kitle var. Sense ben tokum başkasından banane der gibi insanı çıldırtma. Komşusu açken tok yatan bizden değildir. İnşallah 10.000 değerinde bir paraya ömür boyu muhtaç kalırsın.

yanıt6
yanıt0
adem karabıyık:

Ülkenin geldiği duruma bak, duyumlarla, müjdelerle, kulis haberler, fısıltı gazetesi ile yaşıyoruz. Yani hakikatten o kadar uzağız.

233
8
yanıtYanıtla
Serdar içli:

En düşük 10 bin TL olan maaşa kesinlikle seyyanen en az 7000 TL zam yapılmalı açlık sınırı şu anda 15 bin TL Unutmayalım ki 2002'de AK Parti geldiğinde en düşük emekli maaşı Asgari ücretin 2 katıydı

85
7
yanıtYanıtla
Tüm 82 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title