Haberler

Sektörün liderleri 3. Uluslararası Gıda Kalite Zirvesi'nde buluştu! Gıdadaki en önemli iki sorunu masaya yatırdılar

Güncelleme:

Türk Gıda sektörünün önde gelen iş insanları 3.Uluslararası Gıda Kalite Zirvesi'nde bir araya geldi. Sektörün devleri, günümüzde insanlık için en önemli sorunlar arasında yer alan "gıda güvenliği" ve "gıda fiyatları" başta olmak üzere daha birçok konuyu masaya yatırdı.

Küresel iklim krizinin de etkisiyle dünya genelinde tarımsal üretimde ciddi düşüşler meydana geldi. Ayrıca gıda ürünleri de tehlike altına girdi. Gıda sektörünün devleri, dünya açısından önemli bir sorun olan "gıda güvenliği" ve "gıda fiyatları" başta olmak üzere birçok sorunu masaya yatırmak adına 3. Uluslararası Gıda Kalite Zirvesi'nde bir araya geldi.

GIDA FİYATLARI VE GIDA GÜVENLİĞİNİ KONUŞTULAR

Lob'ın International Başkanı Fahri Ustaoğlu yaptığı açılış konuşmasında, "Gıda güvenliği zamanımızın en büyük sorunudur. Çözüm önerilerini paylaşmak üzere 3.Uluslarararası Gıda Kalite Zirvesini gerçekleştirdik. Gıda sektörünün temsilcileri gıda zirvesine büyük ilgi gösterdi. Gıda fiyatlarını makul seviyelerde bulundurmak için gerekli tedbirlerin alınması konusunda birlikte hareket etmenin gerekliğini vurguladı. European Business Club Association Vice President Reinhard Paul; insanın sağlıklı beslenmesi insan haklarının başında yer almaktadır. Avrupa birliği ithalat ve ihracata ait prosedürleri belirlerken bu hassasiyeti hep ön planda tutmaktadır. Belirlenen standartlara uygun üretilmeyen malları satın almadığı gibi satmamaktadır. Avrupa birliğinin bu konudaki hassasiyeti meydandadır dedi. Türkiye'den Avrupa birliği ülkelerine gıda ürünleri ihraç edilmesi istendiğinde belirlenen kurallara uymalıdır" dedi.

Sektörün liderleri bu zirvede buluştu! Gıdadaki en önemli iki sorunu masaya yatırdılar

ZENGİN KONUŞMACI KADROSU

Lobin International, gıda sorunlarını uluslararası boyutuyla tartışmak için dünyanın önde gelen gıda üreticilerini, dağıtım ağlarını, satış noktalarını bir araya getirmiş oldu.

Etkinlikte konuşmacı olarak şu isimler yer aldı: TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, Karali Çay Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karali, EBCA Vice President Reinhard Paul, Alfa Investment UK Dr. Necip Uludağ , İTO Meclis Üyesi Ali Tatlıdil, Onur Market YKB Cemal Özen, Beypazarı Doğal Maden Suları YKB Niyazi Ercan, Diplomatlar birliği Başkanı Ferhat Bozçelik, Fide gıda YKÜ Murad Konakçı, Kaanlar Peynircilik YKB Abdurrahman Kaan, MADO International YKÜ Serhat Yüce, Polonez Gıda YKÜ Boran Uzun, Başyazıcı ET YKB Murat Başyazıcıoğlu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title