Haberler

Atıl araziyi üretim üssüne çevirdiler

Güncelleme:

Atıl araziyi üretim üssüne çevirdiler Yalova'da faaliyet gösteren süs bitkisi üreticisi firmaları, uzun yıllardır atıl şekilde duran TİGEM arazisini kiralayarak Türkiye'nin en büyük üretim bölgelerinden biri haline geldi.

Atıl araziyi üretim üssüne çevirdiler

YALOVA - Yalova'da faaliyet gösteren süs bitkisi üreticisi firmaları, uzun yıllardır atıl şekilde duran TİGEM arazisini kiralayarak Türkiye'nin en büyük üretim bölgelerinden biri haline geldi.

Yalova'da 42 süs bitkisi üreticisinin ortak olarak kurduğu Garden A.Ş, kiraladığı TİGEM arazisinde hem iç, hem dış piyasaya önemli ölçüde ürün arzı gerçekleştiriyor. Garden A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Yalçın, Yalova'daki çiçekçiliğin yarım aşırı aşan bir tarihi olduğuna vurgu yaptı. Yalçın, 9 yıl önce kurulan Garden A.Ş'nin kümelenme modeli olarak Türkiye'deki ender yapılardan birisi olduğuna dikkati çekti. TİGEM'e giderek üreticilerin projelerinin sunduğunu ve TİGEM'in projeye inandığını ifade eden Yalçın, bin 541 dönümlük araziyi kiraladıklarını kaydetti. Şu anda 38 üretici firmanın bulunduğu bölgenin önemli bir üretim üssü olduğunu ifade eden Yalçın, şöyle konuştu:

"Farklı farklı çeşitlerde ve standartlarda ürünler çıkartıp önce ülkemize, sonra tüm dünya ürünlerimiz satıyoruz. Kendim de en az 350 çeşit çalı ile uğraşıyorum. Mevsimlik işçilerimiz var. Orkide tesisimizi kuruldu. Eskiden bu ürünlerin büyük kısmı ithal geliyordu. Şimdi artık ithalatın önünü kestik, kısmen işimizi ihracata çevirdik. Hem istihdama, hem de ülke ekonomimize çok ciddi anlamda katkımız var. Doğrudan bine yakın, dolaylı yoldan, yani etrafımızdaki köylerimizden de bize üretim yapan var. 2-3 bin kişi buradan ekmek yiyor. Tedarikçilerimiz ile beraber belki 5-10 bin kişiyi bulur."

TİGEM'e 2012 yılında 36 milyon TL yatırım ve 500 kişi istihdam taahhüdü verdiklerini ifade eden Yalçın, bugüne kadar 800 milyon TL yatırımın yapıldığını söyledi. İç ve ticaret hacminin 100 milyon TL civarında olduğunu aktaran Yalçın, "Her geçen gün ihracat rakamlarımız yükseliyor. Bir önceki seneye göre yüzde yüz artış var. Pandemiden dolayı İtalya'da üretim zinciri koptu. Türkiye o anlamda çok avantajlı. Ciddi stoklarımız var. Bütün dünyadan da buraya ürün almak için misafirlerimiz, müşterilerimiz geliyor. Yakın zamanda daha iyiye götüreceğiz. Yeni alanlarımızı da açıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ümit Yalçın Türkiye Yalova Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title