Haberler

Ekmek ve simide bakanlığın onayı olmadan zam yapılamayacak

Güncelleme:

Yüksek enflasyon sebebiyle ekmek ve simit fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Tarifenin belirlenmesinde Ticaret Bakanlığı'ndan olumlu görüş alınacak.

Ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde Ticaret Bakanlığı'ndan olumlu görüş aranmasına yönelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ekmek ve simit fiyatı ilgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından değerlendirilecek. Ticaret Bakanlığının olumlu görüşünün alınmasından sonra Birlik tarafından onaylanacak.

İşte Resmi Gazete'de yayımlanan karar:

Ekmek ve simit fiyatının belirlenmesinde Ticaret Bakanlığı'ndan görüş alınacak


Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı Simit Ekmek Zam Finans Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (44)

Murat Can:

seçime kadar mı? keşke bütün gıda ürünlerinde aynı şey olsa

185
7
yanıtYanıtla
Dursun Dilek:

Ayni seyi yazmak icin geldim ama sen benden once yazmissin hersey devlet kontrolunde olmali kimseye bahane kalmasin herkez sorumlulugunu bilsin..

yanıt64
yanıt7
Zafer Gönç:

Bir ürünün fiyatı artmaz ....senin o ürünün fiyatı karşısında alım gücü düşer..buna enflasyon denir. Çözüm:hammaddeyi kendi öz kaynaklarıyla üretmektir...yani fiyat artmaz alım gücü düşer üretim ve çalışmaktır alım gücün yükselince ürünün fiyatı düşer para değerin yükselir hayat kolaylaşır insanlar karnı doyar evi olur güzel giyinir sanatla müzikle uğraşır mutlu olur ekmek simit parasını düşünmez..anlaşılan biz yanlış seçim yapıyoruz bizde bir sorun var.......,..........zg.

yanıt10
yanıt4
ismail salkım:

4 kişilik ailenin üç öğün simit çay hesabı 15 bin aylık bu hesap size yeter anlayana

142
6
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

birisi bir zamanlar ...bu zalim yönetim milletimize çay ve simiti bile çok görüyor... diyordu heeyy gidi günler heeyy ben o zaman söyleyeni söylenilenleri değil o zamanki gençliğimi hayat şartlarını özlüyorum her şeye rağmen bu kadar dert ve sıkıntımız yoktu kendi ayağımıza sıktık o yüzden şimdi topallaya topallaya geziyoruz

yanıt75
yanıt6
Cevoli:

3 ogun disardan yemek soylemek ekonomik olmaz.

yanıt11
yanıt27
Zafer yılmaz :

Milletin derdi, simit ekmekmi.ticaret bakanlığı şimdiye kadar neredeydi.marketlerde gizli yapılan sonra bariz herkesin gözünün içine baka baka yapılan zamları niye sessiz kalmış.emir gelmeden görevini onlarda yapamıyor anlaşılan.

99
3
yanıtYanıtla
Bozkurt:

Evet dibe doğru gidiyoruz geçmiş olsun

90
7
yanıtYanıtla
Mehmet Altin:

keşke benzine, mazota, doğalgaz, elektrik,su ve temel yaşam için gerekli olan herşeye milletin onayı olmadan da zam yapılmasa...

92
3
yanıtYanıtla
Hasan KÜÇÜK:

yalan nesine inanıyorsunuzki ne yani şekere ete tuza yağa bir minumum temizlik ve gıda ürünlerine isteyen % 50 100 zam zapacak sadece ekmekle simitmi bakanlık onayıyla zam yapılacak una zam yapacaksın suya zam yapacaksın yakıta zam yapacaksın istediğin gibi sonrada ekmeğe zam bakanlık onaylı olacak hemi o zaman fırınlara bakanlar un versin su versin yakıtını versin öyle zam onayınıda ona göre versin geçin bu işleri insanlar yemiyor artık ev kiralarınıda sınırlamışdınız ne oldu her ev % 150 200 z

74
1
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title