Haberler

Dört aylık enflasyon yüzde 31,71 olarak gerçekleşti! İşte memur ve emeklinin alacağı zam oranı

Güncelleme:

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre 4 aylık enflasyon yüzde 31,71 olarak gerçekleşti. Buna göre memur ve memur emeklilerine şimdiden yüzde 24,71 enflasyon zammı, SSK emeklilerine de yüzde 31,71 zam imkanı doğdu.

TÜİK'in açıklamasına göre dört aylık enflasyon yüzde 31,71 olarak gerçekleşti. Buna göre memur ve memur emeklilerine şimdiden yüzde 24,71 enflasyon zammı, SSK emeklilerine de yüzde 31,71 zam imkanı doğdu.

NİSAN AYI RAKAMLARI AÇIKLANINCA ZAM İMKANI DOĞDU

Memur ve memur emeklileri yılda iki kez maaşlarını zamlı alıyor. Zam oranları toplu sözleşmeye göre önceden belirleniyor ve geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı fark oluşursa maaş zammına yansıyor. Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur, memur emeklisi ve SSK emeklileri için şimdiden zam imkanı doğdu.

YÜZDE 24,71'LİK ENFLASYON FARKI

NTV'de yer alan habere göre; memur ve memur emeklisi temmuzda yüzde 7 toplu sözleşme zammı alacak. Dört aylık enflasyon baz alındığında memur ve memur emeklileri için şimdiden yüzde 24,71'lik enflasyon farkı imkanı doğdu. Mayıs ve haziran aylarındaki enflasyon verisiyle zam farkında son oran netleşecek.

TEMMUZ AYINDA NETLEŞECEK

SSK emeklileri de aylıklarına 6 aylık enflasyon kadar zam alıyor. Dört ay itibariyle bu rakam şimdiden yüzde 31,71'i buldu. Emeklilerin alacağı zam oranı temmuz ayında netleşecek.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Memur Ssk Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (10)

Mehmet Vatandaş:

Kimse heveslenmesin her sene olduğu gibi Haziran hatta belki Mayıs ayı enflasyonu MUCİZE bir şekilde düşük gelecek memur ve emeklinin enflasyon farkları arada kaynayacak:)))

252
40
yanıtYanıtla
ali can:

şu asgari ücrette enflasyon oranları yükseldikten sonra veya her memurun enflasyon oranlarındaki artış kadar artış yapılsa varsa yoksa memura

33
146
yanıtYanıtla
Beyaz Eşekli Prens:

Az daha okuyup memur olsaydın bu yorumu yazmazdın

yanıt8
yanıt2
Güray Dilli :

Enag enflasyonuna göre maaş ve ücretlere zam yapın , elinizi öpeyim

144
7
yanıtYanıtla
Sener Bilir:

Rezalet acil görevden alinmali acil yetkiler nerdsnz cimer yazin acil cocukllrmz bu hainlere teslim edilmz

83
22
yanıtYanıtla
Kuman:

Memura yüzde 24 zam demek en düşük Memur yaklaşık 2400 lira ve En düşük Memur emeklisine ise 850 Yani memur emeklisi çne Asgari ücretten az maaş demektir. Aç emekli yine aç.

65
33
yanıtYanıtla
ismail bey :

Altı ay boyunca memur cebinden en az yüzde 60 içeri girecek, sonra yüzde 35 enflasyon farkı diye artış olacak. . . Gerçek enflasyon artı altı aylık dönemlere yüzde 2 refah payı verilmesi lazım.. yada yüzde 50 artı 1000 tl seyyanen verilmeli..

62
5
yanıtYanıtla
hakan gümüş:

Amerika Ukrayna'ya sizi nato ya alacağız diiye diye verdi gazı verdi gazı hâlbuki zelenski en başından demiş olsaydı hiçbir şekilde ne şimdi nede gelecek bir zaman da natoya girme gibi bir düşüncemiz olmadı ve olmayacaktır deseydi savaş kesinlikle olmayacaktı ama amerika şunu iyi biliyor Ukrayna

42
5
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Hakan Gümüş bu haberle senin yorum ne alaka ? bu haberde enflasyondan bahsediyor Ukrayna savaşı demiyor zaten yazdıklarını da herkes biliyor savaşla ilgili haberler bir sürü çıkıyor zaten onların altına yazıp yorum yapsaydın ya ?

yanıt1
yanıt0
Sade Sen:

Son 4 aylık enflasyonun toplami 31.71 olarak hesaplanmış. 11.10 4.81 5.46 7.25=28.62 olarak cıkıyor nasil bir hesap yapıyorsunuz anlayamadım bilmediğim birsey varsa bilen birisi aydınlatirsa güzel olur.

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title