Haberler

Doları 18,30 liradan alıp 12,15'e bozduran vatandaş: Zarar etsem de iyi oldu, düşmesi gerekiyordu

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu TL mevduata kur farkı sisteminin ardından vatandaşlar bu sabah döviz bürolarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Satış yapmak için büroya giden vatandaşlardan birisi, doları 18,30 liradan alıp 12,15 liraya bozdurduğunu ifade ederken, yaşadığı zarara rağmen doların çakılmasının kendisini memnun ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan Kabine toplantısının ardından alınan kararları duyurdu. Dövizdeki hareketliliği kontrol altına almak adına TL mevduata kur farkı sistemini devreye sokacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması sonrasında dün gün içinde 18,43 ile tarihi bir rekora imza atan dolar/TL, 12 seviyelerine kadar gerilemişti.

YENİ SİSTEMİN DUYURULMASIYLA 1 MİLYAR DOLAR BOZDURULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu yeni sistemin ardından gece de bir hayli hareketli geçti. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, Erdoğan'ın açıklaması sonrasında 1 milyar dolar bozdurulduğunu ifade etti.

"YAŞADIĞIM ZARARA RAĞMEN GERÇEKTEN İYİ OLDU"

Doların bu sabah 11 seviyelerinden işlem görmesiyle vatandaşlar döviz bürolarına akın ederken, büroda kameralara takılan bir vatandaşın sözleri ise dikkat çekiciydi. Doları 18,30 liradan alıp bu sabah itibarıyla 12,15'den bozdurduğunu ifade eden vatandaş, yaşadığı zarara rağmen doların gerilemesinin kendisini memnun ettiğini "Bana göre düşmesi gerekiyordu, zarar etsem de iyi oldu" sözleriyle anlattı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Bakmadan Geçme

HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024?
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500

Yorumlar (24)

uCube :

Dolar, kesinlikle düşmez. Düşüyormuş gibi gösterir, rövaşata'yı birden yapıştırır. ;))

103
126
yanıtYanıtla
önder atsu:

Kerizsilkeleme tamam şimdi alltan toplama başladı, memleketin hükümeti bile vatandaşı silekliyor. 12 den alan aldı şimdi 20 ye yolu var

147
68
yanıtYanıtla
bekir yapici:

bende yedim madem düsmesine seviniyorsun o zaman cebimde Türk lirasi olacagina dolar olsun diyemi aldin ben dövizin inis cikmasindan halkin alim gücünün düsmesinden cok ülkemizde bir ahlak ve karekter bozulmasi var ona daha cok üzülüyorum milletce cogumuz zaten hep dar gelirliydik hic bir devirde refah ülkesi olamadik ama gecim zorda olsa bir sekilde hayat devam eder ama ülkede bozulan ahlak karekter ve ayrisma düzelmez ülkeyi felakete sürükler.

200
11
yanıtYanıtla
sertac bolek:

yaw arkadaş madem düşmesi gerekiyordu.. neden gidip satın aldınız??

185
15
yanıtYanıtla
Babil ms:

Balinalar küçük balıkları toparlayip yakalamak için bir ses çıkarıp korkutup hepsini istediği yöne yönlendirerek toplu halde yermiş . Burda balina kim küçük balık kim.. siz çözün

159
33
yanıtYanıtla
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

Doları olan tutsun çünkü Dolar çıktığı yeri unutmaz.

128
63
yanıtYanıtla
eymen şener:

Ulkede her sektor manufulatıf.boyle durumlar araştırın çöken ekonomılerde gorulur araştırın bakın evreler aynı bunu alın satın demıyorum dıkkatlı olun ıyıye gıtmıyoruz bıdahakı sene bırı dolar 50 tl olmus dese şaşırmam buyuk bır kaos hepımızı beklıyor.sağlıgınıza dıkkat edın aile bağlanıza sahıp çıkın.bu tarz durumlarda sosyal patlamalar yaşanır.para son tercıhınız olsun..

117
53
yanıtYanıtla
Doğuş:

Madem düşsün istiyordun neden yüksekten aldn. Bence şok yaşıyor

163
6
yanıtYanıtla
ciziri :

bu adam şimdi gidip oy kullanacak

126
33
yanıtYanıtla
sivri :

10 bin dolar daha aldım 13 den keriz silkelemesi

84
74
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title