Haberler

Akaryakıttan sonra doğal gaza da ÖTV zammı geldi! Tutar metreküp başına 0,0747 lira oldu

Güncelleme:

Akaryakıta yapılan ÖTV zammının ardından doğal gaz üzerinden alınan özel tüketim vergisi tutarı da artırıldı. Yeni kararla birlikte doğal gazın ÖTV tutarı standart metreküp başına 0,0747 lira olarak belirlendi.

Özel Tüketim Vergisi Kanunu'na Ekli (I) Sayılı Listede Yer Alan Mallara İlişkin ÖTV Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

DOĞAL GAZDA ÖTV TUTARI 0,0747 LİRA

Buna göre, ÖTV tutarı standart metreküp başına doğal gazda 0,0747 lira, motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan doğal gazda ise metreküp başına 2,7944 lira oldu.

METREKÜP BAŞINA 0,0230 LİRAYDI

Doğal gazda bir önceki ÖTV oranı standart metreküp başına 0,0230 lira, motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan doğal gazda 0,8599 lira olarak belirlenmişti.

Kaynak: AA / Ekonomi

ÖTV Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (45)

isa yatar:

Devam durmak yok hergün mutlaka zam olmalı yoksa rahat edemiyoruz

375
8
yanıtYanıtla
Türkiye Anavatan:

Türkiye 100 yılı başladı geçmiş olsun Karadeniz de gaz gabar ? petrol çıktı bol bol kullanırız acın pencereleri acin vanaları

198
7
yanıtYanıtla
Emir Kul:

Seçimden önce bedava dağıtılan doğalgazlar seçimden sonra işte böyle tırmalar !!!

183
8
yanıtYanıtla
sivaslı 58:

Turkiye yuzyili basladimi

182
5
yanıtYanıtla
Emir Kul:

Madem durum bu kadar kötüydü, doğalgazın ÖTVsine bile zam yapacaktınız da ne diye seçimden önce bedava dağıttınız! sizin yaptığınız borçlu olduğunuz kişiye hediye vermek gibi!

175
9
yanıtYanıtla
bekir yapici:

tabiki okuma ögrenme arastirma engellisi saflarin oylarini kafeslemek icin öyle saf ve yandaslarki ödemedik zannetikleri aylarin parasini ödediklerinin farkinda bile degiller.

yanıt36
yanıt2
Merdan:

Dünya lideri olan bir ülkeyiz. Yahu şeçimden önce ne güzel hava vardı. Avrupa bizi kıskanıyordu. Millet koşa koşa oy vermeye gidiyordu, Kardenizden bedava gazı bağladıydık, benzin mazot 19 liraydı, gabardan derecesi yüksek petrol bulduyduk, bin bir çeşit siha ucak, gemi yapıyorduk, emeklilere 5500 den 7500 yapıyorduk. Ne olduda birden herşey değisti, gaz gibi yolunmaya başladık. Bilen varmı?

173
7
yanıtYanıtla
Mustafa yalçın:

Karadenizde gazımız var bir şey olmaz?? fedakarlık yapmalıyız??

160
19
yanıtYanıtla
Ercan Sevinc:

Alırsinız belediyeleri nefes almaya da zam varmi oy verirsem namussuzum

161
17
yanıtYanıtla
Dengiz Elm:

Seçimden 2 gün önce 2tl indirim yapar yine verirsin oyunu tekrar 4tl zam yapar yine aynılarını dersin 21 yıldır böyle kazanıyor bu adam

yanıt84
yanıt4
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title