Haberler

DİSK: Asgari ücret yılda 4 kez güncellenmeli

Güncelleme:

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'ndan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 11 Aralık'ta yapacağı ilk toplantı öncesi açıklamalarda bulundu. Yıllar sonra ilk kez rakam önerisinde bulunmayacaklarını söyleyen Çerkezoğlu, "2024 yılında asgari ücretin ne kadar olması gerektiğini sorarsanız bir rakam söylemiyoruz. Enflasyon tek haneli rakamlara düşene kadar asgari ücret yılda dört kez güncellenmeli" dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Beşiktaş'taki DİSK Genel Merkezi'nde asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu. Bu yıl rakam önerisinde bulunmayacaklarını söyleyen Çerkezoğlu, enflasyon tek haneye inene kadar asgari ücretin yılda 4 kez güncellenmesi gerektiğini belirtti.

"YILDA DÖRT KEZ GÜNCELLENMELİ"

Çerkezoğlu, "Biliyorsunuz DİSK olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında yer almıyoruz ancak her yıl bir ortalama ücret haline gelmiş olan ve Türkiye'de çalışan herkesin çalışma koşullarını belirleyen asgari ücretin belirlenmesi sürecinde iş yerlerinden alanlara kadar insanca yaşayacak bir asgari ücret için, bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Bu yıl da yine taleplerimizi sizlerle paylaşacağız ardından da işyerlerinden alanlara kadar bir mücadeleyi hep birlikte başlatacağız. Buradan DİSK olarak bir kez daha söylüyoruz; enflasyon tek haneli rakamlara düşene kadar asgari ücret yılda dört kez gözden geçirilmeli ve güncellenmelidir" dedi.

"BUGÜN SÖYLEDİĞİMİZ RAKAM 2 AY SONRA UÇUP GİDECEK"

Çerkezoğlu "Yıllar sonra ilk kez DİSK olarak bir rakam önerisi paylaşmayacağız. Yani 2024 yılında asgari ücretin ne kadar olması gerektiğini sorarsanız bir rakam söylemiyoruz. Çünkü bugün 1 Aralık biz zamlı asgari ücreti 1 Şubat'ta alacağız. Bugün söylediğimiz rakamın bu yüksek enflasyon koşullarında 2 ay sonra uçup gideceğini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle asgari ücret konusunda rakamların peşinde koşmak istemiyoruz. Gelirde adalet isteniyorsa, vergide adalet isteniyorsa, bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenlerin insanca yaşaması isteniyorsa atılması gereken adımlar son derece açık ve nettir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Arzu Çerkezoğlu Asgari Ücret Aralık Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (2)

barış :

Lütfen yüzde 20 yeter. az alalım hiçbirşeye zam yapılmasın yeter.

20
18
yanıtYanıtla
sivri:

komik olma yılbaşından sonra her şeye %63 zam geleceği onaylandı disk in dediği doğru yılda 4 kere güncellenmeli 4 ayda bir her şey ikikatına çıkıyor asgari de uçup gidiyor

yanıt21
yanıt2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title