Haberler

Bp, Magnus Sahasından Yüzde 25 Hissesini Enquest'e Sattı

British Petroleum'dan (BP) yapılan açıklamada, Magnus petrol sahasındaki yüzde 25 oranındaki hissenin, İngiliz enerji şirketi EnQuest'e satılması konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi.

British Petroleum'dan (BP) yapılan açıklamada, Magnus petrol sahasındaki yüzde 25 oranındaki hissenin, İngiliz enerji şirketi EnQuest'e satılması konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Açıklamaya göre, BP'nin tamamına sahip olduğu Kuzey Denizi'ndeki Shetland Adaları'nın 160 kilometre kuzey batısındaki Magnus Sahası'nın yüzde 25 hissesini EnQuest şirketine satılması konusunda anlaşmaya varıldı.

Anlaşma kapsamında BP'nin Shetland'daki Sullom Voe üretim tesisinin de yüzde 3 hissesinin EnQuest'e satılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Her iki hisse satışının toplam bedelinin yaklaşık 68 milyon sterlin (85 milyon dolar) seviyesinde olduğu ifade edildi.

Satış anlaşması kapsamında Magnus petrol sahasında ve Sullon Voe terminalindeki 340 BP çalışanının, EnQuest için çalışmaya devam edeceği kaydedildi.

BP Kuzey Denizi Bölge Başkanı Mark Thomas, "Son yıllarda Kuzey Denizi'nde Shetland'ın batısındaki ve merkezindeki temel varlıklarımıza odaklanıyoruz. Yeni sahaları üretime kazandırıyoruz. Mevcut üretim yöntemlerimizi yeniliyoruz. Varlıklarımızın ekonomik yaşamını maksimize edebilmek için ve uzun vadeli geleceğimiz için bu anlaşmanın daha iyi olacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kuzey Denizi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title