Haberler

Borusan Gemlik'te büyük çaplı boru ürettiği tesisi satıyor! Üretimi yurt dışında yapacak

Güncelleme:

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Borusan, sınırda karbon vergisi gibi düzenlemelerin uluslararası rekabeti daha da kısıtlayıcı hale getireceğine dair beklentiler sebebiyle Gemlik tesisleriyle ilgili radikal bir karar aldı. Fabrikanın büyük çaplı hat borularının üretimini yaptığı spiral tesisini başka bir ülkeye taşıyacak olan şirket, tesisin arazi ve binasını da satacak. Şirket, Gemlik'teki diğer üretimlerine ise devam edecek.

Borusan Birleşik Boru Fabrikaları Sanayi ve Ticaret AŞ, Gemlik fabrikasında büyük çaplı boru üretimi yaptığı tesisin taşınması ya da satışına ilişkin seçenekleri değerlendirme kararı aldı.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'nu (KAP) yapılan açıklamada kararın, sınırda karbon düzenlemelerinin uluslararıs rekabeti kısıtlayıcı hale getireceği beklentisi doğrultusunda alındığı belirtildi. Açıklamada, şirketin altyapı ve proje iş kolu kapsamına dahil olan büyük çaplı boru üretimi ile ilgili değişen pazar koşulları, endüstriyel dinamikler ve hedef pazarlarda yerel oyuncu olma stratejik hedefi doğrultusunda, 2023 yılı Nisan ayında ABD'de mukim "Berg Pipe" şirketini satın aldığı hatırlatıldı.

TESİSİ TAŞIYIP FABRİKAYI SATACAKLAR

İlgisi satın almayla birlikte yönetim kurulunun, büyük çaplı borularda Türkiye ve yakın coğrafyalardaki arz fazlası, yurt dışı pazarlarda korumacılık politikalarının giderek güçlendiği dile getirilerek, "Yine yakın/orta vadede yürürlüğe girebilecek sınırda karbon vergisi gibi düzenlemelerin uluslararası rekabeti daha da kısıtlayıcı hale getireceğine dair beklentiler sebebiyle, Gemlik Tesisleri'nde sadece altyapı ve proje iş kolu kapsamında yer alan büyük çaplı boruların üretiminde kullanılan makine ve ekipmanın, kısmen veya tamamen, orta/uzun vadede güçlü pazar talebi beklentimizi koruduğumuz ABD'de bulunan tesislerimize taşınması, direkt yatırım veya ortaklık yoluyla başka bir coğrafyaya taşınması, ya da potansiyel alıcılara tesis olarak satılması, seçeneklerinin değerlendirilmesine, ve ilgili makine ve ekipmanın bulunduğu arazi ve binaların ise satılmasına dair çalışmalara başlanmasına karar vermiştir" ifadeleri kullanıldı.

3 Mayıs 2023 tarih ve 15 sayılı yönetim kurulu kararıyla konuyla ilgili değerlendirmelere başlandığı bilgisinin açıklanmasının ertelenmesi yönünde karar alındığının dile getirildiği açıklamada, "Şirket'in kaynaklarını en verimli şekilde kullanmasını amaçlayan süreçte, makine ve ekipmanın bulunduğu arazi ve binaların satışıyla ilgili çalışmalara yönelik somut gelişmeler olması sebebiyle, erteleme sebebinin ortadan kalktığı kabul edilerek kamuya açıklama yapılması gerekliliği oluşmuştur" denildi.

Gelişmelerin daha sonra kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

Zaky:

Misir a, macaristana veya polonyaya.. yazik degil mi bu ulke insanina, sanayi yurt disina kaciyor. Doktorlar muhendisler zaten kacan kacana sanayicide ayni. Kalipci demirci olmus 50.000 lira aylik para. Sanat okullarini bitirdiler, koy enstutulerininyok ettiler. Bol Bol imam var zaten toplanir bir fatiha okur ulke in haline

331
273
yanıtYanıtla
MÜCAHİD:

konunun imamla ne alakası var? islamiyete kininizi kusmak için fırsat arıyorsunuz. beğenmiyorsan bas git israile zaky

yanıt154
yanıt107
ertugrul yazıcı:

MÜCAHİD KÖYÜNE DÖN

yanıt61
yanıt53
Burakk K.:

bıkmadınız şu köy enstitülerinden ya. Yıl olmuş 2023..

yanıt32
yanıt21
ERKAN :

çevreyi kirletebileceğim ve kimsenin buna ses çıkarmayacağı başka bir ülkede yaparım diyor üretimi. bay bay sana

115
182
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

hazine ve maliye bakanı sayın mehmet şimşek urtdışına gidip ülkeye yatırım yapacak yabancı yatırımcı ararken bırakın yabancı yatırımcıyı yerli yatırımcılar yabancı ülkelerden vatandaşlık alarak ülkeyi terk edip leyleklerin sıcak ülkelere göç ettiği gibi göç ediyorlar hemde geri dönmemecesine muhteşem ekonomi politikalarının sonucu bunlar

146
32
yanıtYanıtla
hele deli:

İstediğim gibi çevreyi kirletebileceğim ülkeye kaçarım diyor. Ülkede aşırı derecede işçi sıkıntısı var zaten giderse en azından o bölgedeki diğer fabrikalar nefes alır.

34
96
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Bir kuruluş daha yurt dışına çıkıyor , ne üzücü

100
21
yanıtYanıtla
Arman Usa:

Hep uretim uretim derler yabanci sirketlere istihdam acsin diye vergiden neredeyse muaf yaparlar, hala zirda uretim ve istihdam saglayan sirketleri ellerinden kacirirlar

107
9
yanıtYanıtla
beyoglu beyoglu:

imam kadar taş düşsün başına ulan nedir bu din düşmamlığı

57
44
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title