Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün Açıklaması

"Türkiye ekonomisinde, son iki yılda, dünyadaki büyük durgunluğa rağmen önemli büyüme rakamları ortaya çıktı."

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün,

"Türkiye ekonomisinde, son iki yılda, dünyadaki büyük durgunluğa rağmen önemli büyüme rakamları ortaya çıktı. Türkiye'deki bu büyüme tablosunu, bütün dünya ilginç bir şekilde izlemektedir" dedi.

Ergün, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Kampüsü'nde yapılacak teknoparkın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, teknoparkın kısa sürede hizmete açılacağını söyledi.

Türkiye'nin son 10 yıl içerisinde hayatın her alanında büyük bir değişim ve gelişim gösterdiğini ifade eden Ergün, "Bu gelişim ve değişimi sadece büyük şehirlerde değil, bütün ülkemizde takip etmek mümkündür. Artık bütün şehirlerimiz büyük düşünmeye, kendi potansiyellerini en üst seviyeye çıkarmaya başlamıştır" diye konuştu.

Üniversite ve sanayi işbirliğinin en önemli araçlarından biri olan teknoparklara büyük önem ve değer verdiklerini vurgulayan Ergün, şunları kaydetti:

"Dünyada teknoparkların tarihi neredeyse yarım asrı geçmektedir. Gelişmiş ülkelerdeki birçok dünya markası, çalışmalarını teknoparklarda devam ettirmektedir. 2002 yılına geldiğimizde ülkemizde iki teknopark kurulmuştu. Şimdi 45 teknoparka ulaştık. Bunlardan 32'si faal şirketlere hizmet vermeye başladı. Bir kısmı da böyle binaları yapıyor, hizmete hazır hale getiriyorlar. Teknoparklarda bugün 2 bine yakın firma araştırma geliştirme faaliyeti yürütüyor. 17 bine yakın araştırma personeli çalışıyor. İnşallah Tokat Teknoparkı da en kısa sürede tamamlanacak, teknoloji firmalarına ev sahipliği yapacaktır. Türkiye ekonomisinde, son iki yılda, dünyadaki büyük durgunluğa rağmen önemli büyüme rakamları ortaya çıktı. Türkiye'deki bu büyüme tablosunu, bütün dünya ilginç bir şekilde izlemektedir."

Konuşmaların ardından Ergün ve diğer ilgililer, teknoparkın temelini attı.

-KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü-

Ergün daha sonra KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün açılış törenine katıldı. Bakan Ergün, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin dünyada en çok konuşulan, en çok güven duyulan ekonomilerden birisi haline geldiğini söyledi.

Oluşan güven ortamının ülkenin tamamında yeni yatırımların artmasına, iş hayatının canlanmasına, gelişmesine zemin hazırladığını anlatan Ergün, "Hemen hemen bütün illerimizde yeni yatırımlar, yeni fabrikalar açılıyor, yeni istihdam kapıları oluşuyor" dedi.

Ergün, birçok Anadolu şehrinin atağa geçtiğine, kendisine hedef seçtiğine, vizyon oluşturduğuna, bunları büyüttüğüne, yenilikler kattığına ve ekonomisini canlandırdığına sevinerek şahitlik ettiklerini söyledi.

Tokat'tan 2002 yılında sadece 6 milyon dolar civarında ihracat yapıldığını ifade eden Ergün, 2011 yılına gelindiğinde ihracatın 40 milyon doları aştığını kaydetti.

İhracatın yüzde 60'ını oluşturan KOBİ'lere çok önem verdiklerini belirten Ergün, "KOSGEB bu yeni iş merkeziyle Tokatlı sanayici, esnaf ve sanatkarlarına, iş adamlarına, girişimci adaylarına daha yakın olacak" dedi.

Bakan Ergün daha KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün açılışını gerçekleştirdi. Tokat Valisi Şerif Yılmaz ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Ergün, kentte yapımı tamamlanan bir oteli de hizmete açtı.

Muhabir: Ekber Türkoğlu / Önder Felek

Yayıncı: Ahmet Ekici - TOKAT

Kaynak: AA / Ekonomi

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Nihat Ergün Türkiye Tokat Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title