Haberler

Beyaz Çay Üreticilerine 'Çay Tomurcuğu Toplayın' Çağrısı

Güncelleme:

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, 'İmparatorların çayı' olarak adlandırılan 'beyaz çay' için üreticilere çağrıda bulunarak çay tomurcuğu toplamalarını istedi. Beyaz çayın hasadının tam döneminde olduklarını belirten Erdoğan, yeterli miktarda beyaz çay üretimi yapılacağını söyledi.

20 gramlık kavanozlarla satılan beyaz çayın kilogram fiyatı 10 bin TL'nin üzerine çıkıyor

Çay üreticilerine 'Beyaz çay' için "Çay tomurcuğu toplayın" çağrısı

RİZE Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, 'İmparatorların çayı' olarak adlandırılan 'beyaz çay' için üreticilere çağrıda bulunarak çay tomurcuğu toplamalarını istedi.

Doğu Karadeniz'de çay bahçelerinde hasat öncesinde elle toplanıp geleneksel yöntemlerle kurutularak elde edilen ve 'İmparatorların çayı' olarak adlandırılan 'beyaz çay' müstahsil tarafından toplanarak kilosu bin 500 TL'den ÇAYKUR tarafından alımı yapılıyor. Tüketicilere satışında 20 gramlık kavanozlarla satılan beyaz çayın kilogram fiyatı 10 bin TL'nin üzerine çıkıyor. RTB Başkanı Mehmet Erdoğan da beyaz çay tomurcuğunun hasat döneminde olduklarını belirterek üreticilere beyaz çayın hasat edilmesi için çağrıda bulundu.

Tomurcuğun en kaliteli hale geldiği dönemde olduklarını ve üreticilerin çaylıklara girerek hasat yapmalarını gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Beyaz çayın hasadının tam dönemindeyiz. 2. Sürgün döneminin 1 hafta 10 günlük süresinin içerisinde tomurcuğun en kaliteli hale ulaştığı dönem. Bunun için hasat başlamıştır. Geçen yıl tomurcuk üretiminde, tomurcuğun toplanmasında eksiklerimiz olmuştu ama bunu bu yıl giderdik. Yükselen kalitede, yeterli miktarda tomurcuk hasadımız olacaktır. Talep edilecek kadar Beyaz çay üretimi de yapılacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Erdoğan Rize Çay Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title