Haberler
BBC

Malezya'nın Eski Başbakanının Evinden Çıkan 273 Milyon Dolarlık Eşyayı Hesaplamak 5 Hafta Sürdü

Güncelleme:

Malezya polisi, eski başbakan Necip Rezak'ın evine düzenlenen baskında ele geçirilen lüks eşya, çanta ve takıların değerini, beş hafta süren bir çalışmanın ardından ancak hesaplayabildi.

Malezya polisi, eski başbakan Necip Rezak'ın konutlarına geçen ay düzenlenen baskınlarda ele geçirilen para, lüks eşya, çanta ve takıların değerinin tam 273 milyon doları bulduğunu açıkladı.

MALEZYA TARİHİNİN EN BÜYÜK BASKINI

Ticari Suçlarla Mücadele Biriminin Başkanı Amar Sing, baskının "Malezya tarihinde bugüne dek görülenlerin en büyüğü" olduğu yorumunu yaparken ele geçirilen lüks eşyaların sayımının ve değerinin hesaplanmasının tam beş hafta sürdüğünü söyledi.

1 BUÇUK MİLYON DOLARLIK KOLYE

Ele geçirilen koleksiyonda Rezak'a ve karısına ait, 567 el çantası, 400'ü aşkın saat, 1400 kolye, 2200 yüzük ve 14 taç yer alırken en pahalı takının 1,5 milyon dolar değerinde bir kolye olduğu bildirildi.

Başkent Kuala Lumpur'da Rezak'ın evi dahil altı ayrı konuta düzenlenen baskınlarda, çantalara tıkıştırılmış vaziyette 26 farklı para birimine dağılmış, 28 milyon dolar tutarında para da bulunmuştu.

POLİS, KAYIP MİLYARLARIN PEŞİNDE

Devlet kalkınma fonu 1MDB ile ilgili yolsuzluk operasyonu kapsamında baskınlarını sürdüren polis, söz konusu fondan milyarlarca doların kaybolduğunu söylüyor.

ZİMMETİNE 700 MİLYON DOLAR GEÇİRDİĞİ ÖNE SÜRÜLÜYOR

Necip Rezak'ın da kişisel olarak zimmetine 700 milyon dolar geçirdiği ileri sürülüyor. Rezak bu iddiaları başından beri reddediyor. Fon Kuala Lumpur'u bir mali merkeze dönüştürmeyi ve stratejik yatırımlar ile ekonomiyi canlandırmayı hedefliyordu.

Fakat 2015 yılında fon, bankalar ve bono sahiplerine 11 milyar dolarlık ödemelerini aksatınca birden dikkatleri üzerine topladı.

Wall Street Journal bu konudaki haberinde kayıp paralardan 700 milyon doların Necip Rezak'ın kişisel hesaplarına hortumlandığının belgelerinin izini sürdüğünü öne sürdü.

Daha önce yetkili makamlarca suçsuz bulunan Necip Rezak hakkında Mayıs ayı başlarında seçimi kaybettikten sonra yeniden soruşturma açıldı. Yeni Başbakan, eski muhalif siyasetçi Mahathir Muhammed kayıp milyonlarca doların bulunup geri alınmasına çalışacağını söylemişti.

Emeklilik dönemine son verip seçimlere katılan 92 yaşındaki Mahathir, 60 yıldan uzun süredir iktidar olan Barisan Nasional (BN) koalisyon hükümetini sandıkta devirmişti.

BBC

Kuala Lumpur Necip Rezak Malezya Komik - İlginç Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (39)

Burqk eser:

Bizimkiler gibi gayrımenkula baglasaydınya rüşveti.kafa yokki.uçak al gemi al olsun bıtsın.

33
10
yanıtYanıtla
rezidans kralicesi:

demi istanbuldan belediye başkanından rüşvet yerine rezidans al, milyonluk daireler al. sonrada çıkar seçmenine 200 bin liralık daireler diye yalan söylersin. nasılsa seçmenin inanır :D

yanıt15
yanıt0
Ampul:

Adam müslüman o paraları dış mihraklar koydu.Çünkü Malezyayı çekemiyorlar:)

26
4
yanıtYanıtla
Ampul:

Bu adam beceriksizmiş Türkiyede staj yapması lazım.273 milyon dolar devede tüy değil..

18
6
yanıtYanıtla
zion:

o ne ki buraya gelsin melek kalır. .

8
14
yanıtYanıtla
doğru kelam:

bide burdakileri inceleseler neler çıkar :D:D

17
4
yanıtYanıtla
Wwwwwww:

Bu adam çok aptalmiş gelsin bı ay .Ankara hırsızlık ve dolandırıcılık üniversitesinde doktora yapsın alsın diplomasını gitsin .kendi ülkesinde krallar gibi yaşasın

14
6
yanıtYanıtla
AHMET:

DARISI TÜRKİYEDEKİ SİYASETÇİLERİN BAŞINA, İNŞALLAH AKP LİLERDE AYNI AKIBETİ YAŞARLAR.

12
8
yanıtYanıtla
rabia:

inşalllllaaaahhhhhhhh

yanıt3
yanıt2
....:

kes zırto ! hazımsızlığın var senin git soda iç hadi olm !

yanıt1
yanıt3
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title