Haberler

Hamsi fiyatlarını fırtına vurdu, kilosu 200 TL'ye çıktı

Güncelleme:

Marmara Denizi'ndeki fırtına nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali'nde birçok balık tezgahı boş kaldı. Hamsi fiyatı ise rekor seviyeye yükseldi.

Deniz suyunun hızla soğuması ve balıkçıların fırtınadan dolayı avlanmaya çıkamaması tezgahtaki balık fiyatlarına yansıdı. Özellikle, tezgahları süsleyen hamsinin fiyatı yüzde 100 arttı. 100 TL'den satılan hamsin kilosu 200 TL'ye yükseldi.

2024'ÜN REKORUNU HAMSİ KIRDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali'ndeki balık tezgahları olumsuz havadan etkilendi. Marmara Denizi'ndeki fırtına, birçok tezgahı boş bırakırken, hamsinin fiyatı ise bu senenin rekorunu kırdı. Balıkçılar, hamsi ile birlikte tüm balık fiyatlarının da arttığını ifade ederek, hava şartlarına bağlı olarak önümüzdeki 3 gün daha bu durumun devam edebileceğini söyledi.

"FİYATLAR DAHA DA YÜKSELİŞE GEÇEBİLİR"

Balıkçı Ramazan Dere, "Geçen haftaya göre balık fiyatları bir hayli pahalandı. Bu hafta hamsinin kilosu 200 liraya kadar çıktı. Normalde 70 lira olan sardalya ve istavrit 80-100 lira bandına yükseldi. Hava koşulları nedeniyle önümüzdeki günlerde fiyatlar daha da yükselişe geçebilir. Şu an bazı balıkçılar da zaten kapalı. Bunun nedeni de az balık gelmesi. Önümüzdeki 3 gün daha fırtına devam edecek diye öngörüyoruz. Hava şartlarının düzelmesi ile birlikte fiyatlar tekrar düşecektir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Marmara Denizi Marmara Fırtına Balıkçılık Hava Durumu Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

haksız mıyım:

ulan marketlerin içine de mi fırtına girdi. şekeri, yağı, pirinci uçuran ne? kasaba da mı kasırga vurdu?

18
1
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

o hamsileri değil ikiyüz iki lira bile olsa almam insanlar hamsinin görmeye görmeye boyunu unutmuş minicik şeyleri balık diye alıp yemeye çalışıyor eskiden balıkhane şişhanedeyken iri iri hamsileri kasa kasa alıp seyyar arabada pişirip şimdinin yirmi,yirmi beş lirasına satıyorduk akşam eve gittiğimizde üstümüz yıkasakda balık kokuyordu kim ne derse desin yiyecekler bol ve ucuzdu o zamanlar

6
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title