Haberler

Doğal gaz ve elektriğe neden zam yapıldı? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, tane tane anlattı

Güncelleme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı bir programda doğal gaz ve elektriğe neden zam yapıldığına ilişkin bir soruyu yanıtladı. Dönmez, doğal gaz ve elektriğe enerjide dışa bağımlı olduğumuz için dış piyasalardaki fiyatlara maruz kalınması nedeniyle zam yapıldığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Habertürk'te Kübra Par'ın moderatörlüğünü yaptığı Açık ve Net programına konuk oldu.

"DIŞ PİYASALARDAKİ FİYATLARA MARUZ KALIYORUZ"

Kübra Par, Bakan Dönmez'e herkesin merak ettiği doğalgaz ve elektriğe yapılan zamların nedenini sordu. "Enerjide dışa bağımlıyız" ifadeleriyle yanıt veren Bakan Dönmez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendiniz üretmediğiniz sürece dış piyasalardaki fiyatlara maruz kalıyorsunuz, bu yüzden zam geliyor. Bir de tabii kurdaki değişiklikleri de üzerine koyduğunuzda yansıması bu şekilde oluyor. Türk ekonomisiyle ilgisi yok. Zam yapılacak tarihler mevzuata göre planlanıyor."

"BARAJLARDA SU AZALINCA HİDROLİK ELEKTRİK SEVİYEMİZ DÜŞÜYOR"

Elektrik zammıyla ilgili açıklamalarını sürdüren Bakan Dönmez, "İçinde bulunduğumuz sezon çok kurak geçiyor. Kuraklıkla ne ilgisi var diyeceksiniz, barajlarda su miktarı azalınca hidrolik elektrik seviyemiz düşüyor. Hidrolikten elde ettiğimiz elektrik miktarı düşünce, bu açığı mecburen termik santrallerle kapatıyorsunuz. Termik santraller de doğal gaz gibi ithal." dedi.

ELEKTRİĞE YÜZDE 15, DOĞAL GAZA YÜZDE 12 ZAM YAPILMIŞTI

Elektrik fiyatlarında 1 Temmuz'dan itibaren tüm abone gruplarına yüzde 15 zam yapılırken, doğal gaza da yüzde 12 zam gelmişti.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Haberler

500

Yorumlar (24)

Edip Sevük:

Sayın bakan petrolün varili 100 dolardan 20 dolara düştüğünde indirim niye yansımıyor da yükselince yansıyor

156
8
yanıtYanıtla
Nedim Arslan:

Zam yapınca barajdaki su yükselecek mi acaba

101
13
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Bence tanenin birini anlatmamış , oda şu " Gaz bulduk , mazot, benzin ve hatta asfalt da bulduk " tanesini unutmuş . Bunları bulunca da zamlanıyor biliyorsunuz (!)...

95
14
yanıtYanıtla
Burçin Küçükdalyan:

Ekonomi bitti demek yerine tane tane anlattı ne demek

94
8
yanıtYanıtla
yiğit :

o zaman hidroelektrik arttığı zaman suya ve elektriğe indirim gelmesi gerekir aynı düşünce ile ...

85
4
yanıtYanıtla
Cemil Özbek:

Eeee hani dolar bizim için önemli değildi ? Panik yapmamıza gerek yoktu? Dolarlamı maaş alıyoruz sanki diyen bir ekonomi bakanımız vardı. Bunların birbirlerinden haberi yok. Gidişiniz yakındır. Güle güle diyeceğiz. Bayramlar kutlanacak o gün geldimi.

76
8
yanıtYanıtla
Webin MasterCard:

ben aptalmıyım sorarlar insana madem dışa bağımlıyız piyasada herşey ateş pahası olmuş gıda giyim vs markete gidip bir kaç parça birşey aldığımızda 100 lük oluyoruz ayak üstü sanki birtek doalgaz ve elektriğe zam gelmiş.,

73
9
yanıtYanıtla
mustafa özkan:

Tane tane anlatınca zam olmuyor mu ?

78
3
yanıtYanıtla
aslan Ak:

Kar marjini düşür devlet vergi topluyor ya sayın BAKan bir kısmını ordan karşıla.yada bulduğunuz yer altı kaynaklarını üç beş yıl sonra değil yıl sonu kullanıma sun bunu da mı vatandaş desin.

67
12
yanıtYanıtla
oguz koçak :

turistin gördügü her kişiyi aşılayacagız denen bir zihniyetin zam a böyle bakış acısı getirmesi normal degil mi

66
7
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title