Haberler

Ayvalık'ta Doğa Festivali Hazırlık Toplantılarında 2. Etap

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Esnaf Sanatkarlar Odası öncülüğünde, Ayvalık Belediyesi ve Ticaret Odası desteğiyle düzenlenen Doğa Festivali, 3-6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Esnaf Sanatkarlar Odası öncülüğünde, Ayvalık Belediyesi ve Ticaret Odası desteğiyle düzenlenen Doğa Festivali, 3-6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl ilkinin yapılacağı etkinliğin hazırlıkları hızla sürüyor.

Bu kapsamda, ilçedeki kurum ve kuruluşların başkan ve yöneticileriyle gerçekleştirilen hazırlık toplantılarının ikincisi; Ayvalık Belediyesi'ne ait Orhan Peker Sanat Galerisi Salonu'nda yapıldı.

Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca'nın öncülüğünde gerçekleşen toplantıda; Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri hazır bulundu.

Melih Çakırca'nın festival hakkında katılımcılara kısa bir bilgi verdiği toplantıda, festivalin program sunumunu Aydın Aktuğ yaptı.

Aktuğ, sinevizyon gösterimi eşliğinde yaptığı sunumda, organizasyonun; Gastronomi, Mübadele, Fitovizyon, El sanatları ve Müzik olmak üzere 5 ana konudan oluşacağını anlattı.

Festival çerçevesinde İki Yaka Yarım Aşk adlı mübadele filmi gösterimi, çevreye duyarlı AB sürdürülebilirlik ödüllü sıradışı İnsanlar belgesel filmi, Dünya İçin Bir şey Yap ve Serap Yenici konserinin yanı sıra, farklı kültürlerin (Girit, Midilli, Makedon) halklarının halk oyunları, yöresel kıyafetler ile düzenlenecek defile ve en önemlisi eşsiz Ege ve Akdeniz Mutfağının örnekleri ile süslenecek mutfak atölyeleri ve tadım gezilerinin gerçekleşeceğini anlatan Aydın Aktuğ, üm bunların yanında, Ayvalık tarihi sokaklarında Atatürk'ün yürüdüğü yollarda gezi, mimari özellikli binaların incelenmesi, zeytin müzesi ve açılışı yeni yapılan ayazma kilisesi gezisi olacak. Birçok farklı mekanda akademisyenler tarafından düzenlenen özel söyleşilerin de yer alacağını belirtti.

Etkinlik kapsamında birçok farklı noktada sokak sanatçıları ege ezgilerinden oluşan performanslarını sunulacağı etkinliklerin, akşam da devam edeceği; özellikle Cunda'da akşam canlı performanslar devam edeceğini kaydeden Aktuğ, bu çerçevede birçok restoran, festival kapsamında özel mönüler servis edeceğini, 3 gün boyunca Ayvalık, Cunda ve Küçükköy tüm samimiyet ve içtenliği ile katılımcılara unutulmaz zamanlar yaşatacağını vurguladı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İbrahim Kantarcı Balıkesir Ayvalık Ekonomi Haberler

Sürpriz buluşma! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener ile görüşecek

Sürpriz buluşma! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener ile görüşecek

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Zehra Güneş'in son hali sevenlerini kahretti

Zehra Güneş'in son hali sevenlerini kahretti

Bakmadan Geçme

SGK 344 sözleşmeli personel alımı başvuru şartları neler? Kamuda sözleşmeli personel ne demek? Adana 2024 yılı kurban satış ve kesim yerleri nereler? Özel sektöre Kurban bayramı tatili kaç gün? Kurban bayramı idari tatil mi, resmi tatil mi? EKPSS TERCİH BAŞLADI MI 2024? EKPSS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? EKPSS TERCİH KILAVUZU! Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman, ne kadar yatacak? Erzurum Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Erzurum'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? E - OKUL NE ZAMAN KAPANIYOR 2024? MEB e - Okul not ve DEVAMSIZLIK kapama tarihi ne zaman? Gaziantep Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Gaziantep'te kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? FERDİ KADIOĞLU FENERBAHÇE'DEN GİDİYOR MU? #9917 Ali Koç transfer ile ilgili ne dedi? Bonservis için takam verdi! #129349 Antalya Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Antalya'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? Samsun Kurban kesim ve satış yeri 2024: Samsun'da kurban pazarı hangi ilçeye ve nereye kuruluyor? MOURİNHO MALİYETİ NE KADAR? Ali Koç açıkladı: Mourinho yıllık maliyeti kaç para? Kayseri Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Kayseri'de kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor? İzmir'de kurban satış ve kesim yerleri nereler? İşte 2024 İzmir kurban pazarı konumları Ankara Kurban kesim ve satış yerleri 2024: Ankara'da kurban pazarı nereye ve hangi ilçelere kuruluyor?
FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'yi mi getirildi? CHP'li Salıcı iddiayı TBMM Dışişleri Komisyonu gündemine taşıdı

FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye'yi mi getirildi? CHP'li Salıcı iddiayı TBMM Dışişleri Komisyonu gündemine taşıdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title