Haberler

Avrupa'dan Yeni Bir Model Daha Kaparız

Man Kamyon ve Otobüs Ticaret A.ş. Satış ve Pazarlama Grup Müdürü Kemal Erdoğan, Önümüzdeki Yıl Man'ın Yeni Modellerinin Türkiye'ye Geleceğini Belirtti.

Man Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Satış ve Pazarlama Grup Müdürü Kemal Erdoğan, önümüzdeki yıl MAN’ın yeni modellerinin Türkiye’ye geleceğini belirterek, "Hedefimiz, bir modeli daha başarılı kılarak Türkiye’de üretilmesini sağlamak" dedi.

Şirketin en büyük kamyon üretim üssünün Münih, otobüs üretim üssünün ise Ankara olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Önümüzdeki yıl MAN’ın yeni modelleri Türkiye’ye gelecek. Umuyoruz ki bu modellerden en az biri kısa sürede Türkiye’de üretilmeye başlanacak. Hedefimiz, bir modeli daha başarılı kılarak Türkiye’de üretilmesini sağlamak." Türkiye’de yapılan üretimin geçen yıl 2 bin 200 civarında olduğunu, bu yılki üretimin 2 bini yakalayacağını belirten Erdoğan, "Üretimin yüzde 75’ini 41 değişik ülkeye ihraç ediyoruz" diye konuştu.

ESNEK VE HIZLI YAN SANAYİ: Türkiye ürettikleri otobüslerde yerli parça kullanım oranının yüzde 60’ları bulduğunu vurgulayan Erdoğan, "Türkiye’deki yan sanayii çok başarılı buluyorum. Hızlı, esnek ve çok çabuk manevra yapan firmaların bu başarıdaki etkisi oldukça büyük" dedi. Fransa, İngiltere, Almanya gibi ülkelerde yeni bir yedek parçanın üretilmesinin ayları bulabildiğini kaydeden Erdoğan, "Ama Bursa’da o kadar özenli çalışan firmalar var ki... En önemlisi esnek ve kriz çözücü firmaların olması. Türkiye’de 1 milyon otomobil ihracatı varsa bu sadece işçilikle anlatılamaz, buna yan sanayiini de katmak gerekir" diye konuştu.

ÇİN’LE İŞBİRLİĞİ YAPALIM: Türk otomotiv sanayiinin geleceğinin parlak olduğuna işaret eden Erdoğan, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 40’ını oluşturan Hindistan, Çin, Pakistan ve Endonezya gibi ülkeleri tehdit ve tehlike olarak görmemek gerektiğini vurguladı. Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu ülkelerle otomotiv sektöründe işbirliği yapmak gerekir diye düşünüyorum. Bize olumlu ya da olumsuz etkileri olabilir ama önemli olan bu durumu kendimize uyarlayabilmemiz. Bu işbirliği; üretimin oralara kayması olabilir, karşılıklı bilgi paylaşımı olabilir, bazı işleri burada, bazılarını orada yapmak şeklinde olabilir. Yeter ki işbirliği yapmanın yolunu bulabilelim."

Otomotive ramazan freni

OTOMOTİVDE satışlar önemli bölümü ramazana denk gelen eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 7 düşerek 46 bin 581 adede geriledi. Eylül ayında 27 bin 662 adet binek,, 18 bin 919 hafif ticari araç satılırken, binek araç satışları bir önceki aya göre yüzde 2, hafif ticari araç satışları ise yüzde 14’lük düşüş yaşadı.

17.1 DARALDI: Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin raporuna göre Türkiye Otomotiv pazarında 2007 yılı Ocak-Eylül binek ve hafif ticari araç toplam pazarı 377 bin 798 adet olarak gerçekleşti. 455 bin 860 adet olan Ocak-Eylül 2006 binek ve hafif ticari araç pazar toplamına göre satışlarda yüzde 17.1 daralma yaşandı. 2007 yılı Ocak-Eylül döneminde binek otomobil satışları geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 18.8 azaldı ve 223 bin 508 adede geriledi. Hafif ticari araç satısları da aynı dönem için geçen yıla oranla yüzde 14.6 gerileyerek 154 bin 290 adet olarak gerçekleşti.

EYLÜLE GÖRE ARTIŞ: 2007 yılı Eylül ayı binek otomobil satışları 27 bin 662 adet, hafif ticari araç satışları 18 bin 919 adet olmak üzere binek ve hafif ticari araç toplam pazarı 46 bin 581 adet oldu. Geçen yılın Eylül ayı binek otomobil satıslarına göre yüzde 0.5 artış, hafif ticari araç satışlarına göre de yüzde 0.6 artış görüldü. Eylül ayı binek ve hafif ticari araç toplam satışlarında ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0.6 artıs oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title