Haberler

ATO Seçimleri Mayıs'ta Tekrar Yapılacak

Adana Ticaret Odası’nın (ATO) 1 Nisan’da gerçekleşen ancak itiraz nedeniyle YSK tarafından iptal edilen seçimlerin tamamı, 5 Mayıs ile 10-12 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Adana Ticaret Odası'nın (ATO) 1 Nisan'da gerçekleşen ancak itiraz nedeniyle YSK tarafından iptal edilen seçimlerin tamamı, 5 Mayıs ile 10-12 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

1 Nisan'daki ATO meclis üyeliği ve komite seçimlerinde 41.Grupta (Gayrimenkul sektörü) oyların eşit çıkmasından dolayı sandık başkanı kanun gereği kazananın kura çekimi ile belirlenmesine karar verdi. Grupların huzurunda çekilen kura sonucunda mavi liste ile seçime katılan gruptan Akdeniz Gayrimenkul yetkilisi Ahmet Sürerdamar ve Özünal Gayrimenkul yetkilisi Taner Özünal kazandı.

Ancak turuncu liste ile seçime katılan Işık İnşaat'ın yetkilisi Yasin Işık, 2 Nisan 2018 tarihinde Seyhan 2. Seçim Kurulu'na 2 firmanın yasal olmayan şekilde oy kullandığı için itiraz ederek seçimin iptalini istedi.

Bundan dolayı 41.Grup gayrimenkul seçimleri iptal edilerek 5 Mayıs 2018 tarihinde seçimin tekrar yapılmasına karar verildi. Ancak 41.Grup meslek komitesi ve meclis üyeleri seçimi yapılmadan ATO yönetim kurulu başkanlığı ve yönetimi, ATO meclis başkanlığı ve yönetimi, TOBB genel kurul delegeliği, disiplin kurulu üyeliği kanunsuz olarak 7 Nisan 2018 tarihinde yapıldı.

Yasin Işık tarafından yapılan itiraz göz önünde bulundurularak 41.Grup seçim sonuçları belli olmadan, seçilecek kişilerin seçme ve seçilme Anayasal hakları ihlal edildiğinden seçimlerin tamamı YSK tarafından iptal edildi.

ATO'da 41. Grup Meslek Komitesi seçimleri 5 Mayıs'ta; ATO Yönetim Kurulu Başkanlığı, yönetim kurulu üyeleri, TOBB genel kurul delegeleri ve disiplin kurulu üyeleri seçimi 10-12 Mayıs tarihleri arasında yapılacak

ATO Yönetim Kurulu Başkanlığına mevcut başkan Atila Menevşe ile eski başkanlardan Şaban Baş'ın destek verdiği Mehmet Şahbaz'ın listesi yarışacak. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Akdeniz Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title