Haberler

Asgari ücrete bir zam daha mı geliyor? Bakan Bilgin'den milyonların merak ettiği soruya yanıt

Güncelleme:

Asgari ücrete yıl ortasında zam geleceğine dair iddialarla ilgili bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Asgari ücret aralık ayında belirlenir. Tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde asgari ücrete ilişkin konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yeni bir zammın sinyalini vermiş ve yıl içerisinde iki kere zam yapılabileceği söylemini ortaya atmıştı.

"Asgari ücrete yeni zam mı gelecek?" sorusuna cevap aranırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den konuyla ilgili bir değerlendirme geldi.

"OLAĞANÜSTÜ ŞARTLARA BAKARAK DEĞERLENDİRİLİR"

Bilgin, "Asgari ücret konusunda öncelikle şunu söylemeliyiz: Bu sene yaptığımız asgari ücret artışı yüzde 50'nin üzerindedir ve asgari ücretin vergi dışı bırakılması çok önemli bir şeydir. Bütün gelirlerde asgari ücretin vergi dışı bırakılması önemli. Sabit ücretle çalışanlar, AGİ kaldırıldı, ücreti düşüreceğim diyen işletmeler yanlış yaptı. İş kanunu anlaşılan ücretten geriye gidilmesini açıkça yasaklıyor. Asgari ücrete şartlar içerisinde bakmak lazım. Asgari ücretin eğer Meclis gündeme getirip değiştirmezse, Aralık'ta belirlenir, tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir. Ancak yasal durum Aralık ayını gösteriyor. Yeni asgari ücretin yasal belirlenme tarihi Aralık'tır." dedi.

"MAYIS'TA 3600 EK GÖSTERGE ÇALIŞMAMIZI BİTİRMİŞ OLACAĞIZ"

Dünya gazetesinden Hakan Güldağ, Maruf Buzcugil ve Hüseyin Gökçe'nin sorularını yanıtlayan Bilgin, 3600 ek gösterge ile ilgili ise "Seçim beklenmeyecek, Sayın Cumhurbaşkanımız bu sene içinde çıkacağız diye açıkladı. Çalışmalarımızı ona göre yürüttük, Mayıs'ta 3600 ile ilgili teknik çalışmaları bitirmiş olacağız. Kamuoyuna takdim edeceğiz. Kanun değişikliği gerekiyor, Mayıs'ta bütün çalışmamızı bitiririz, Meclis'e sunulacak hale getiririz, Meclis nasıl uygun görürse gerekli kararlar verilir." ifadelerini kullandı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Asgari Ücret Haberler

500

Yorumlar (24)

Melih Kılaç:

İş bilmeyen adamlar görevde olduğu sürece asgari ücreti on bin tlde yapsalar enflasyona yıne yenık duşer

142
17
yanıtYanıtla
Serdar Sekman:

Halktan kopmuş Bir partiden bir şey beklemeyin. Bir tane Vekil Göremezsiniz Halkın arasına karışan yada onları Dinleyen göremezsiniz ve Toz pembe Dünyalarda yaşıyor İktidar.

131
15
yanıtYanıtla
özgür :

Adamlar daha memurun cebinin derdinldeler asgari ücretli yine sürünmeye devam elbet keser döner sap döner yanlış hesap bağdattan döner sırayla

87
34
yanıtYanıtla
Cenap Yardımcı:

Haklısın kardeş. Memura ver de ver. İşe gitmeyen memurun maaşını kessin, beş ayrı yerde çalışıyor görünenlerin maaşlarını alsın. Asgari ücretliyi,çiftçiyi perişan ettiler. 657 kanun maddeleri güncellenmeli acilen. Adeletli dağılım şart

yanıt9
yanıt16
Bilir Kişi:

zam falan demişken, bugün yine metro bozuldu istanbulda. kadıköy tavşantepe metrosu. birde bindiğim durakta yürüyen merdiven 1 haftayı geçti hala çalışmıyor. bilgi verelimde ekrem taraftarları görsün :) (bu bilgileri her haberde paylaşmaya karar verdim)

41
71
yanıtYanıtla
idris Karaca:

Bu yıl zaten herşey olağanüstü önce döviz kurları şimdide akaryakıt maaşlar kalmıyor

100
5
yanıtYanıtla
siyah akrep:

Diyer zamlarida Aralık ayında yapsanıza bütün bir yıl öyle devam etsin

94
4
yanıtYanıtla
Cenap Yardımcı:

6 ayda bir yapılması da en doğrusu olacak. İşe gitmeden maaş alan milyonlarca memur var,5 ayrı iş yerinde çalışıyormuş görünen memurlar var. Asgari ücret en düşük memur maaşına gelmeli ve Memur izin aldığında, işe gitmediğinde maaşından düşürülmeli.

47
39
yanıtYanıtla
Sayruscx:

Nasıl olaganüstü bir durum olabilir acaba.mazot 20 TL asgari ücret ocakta yok oldu. Ek zam yapılmayıp ne olacak acaba saygılar

82
3
yanıtYanıtla
MAVİ.blue. YEŞİL.:

olağanütü şartlar denilirken heralde uzaylıların türkiyeye gelme i mi gerekiyor

77
3
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title