Haberler

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Merkez Bankası'nın enflasyon raporundaki ifade umutları bitirdi

Güncelleme:

Asgari ücret 2024 yılı ocak ayında yapılan zamla 17 bin 2 liraya yükseltilirken, yıl içinde ara bir zam yapılıp yapılmayacağı ise merak konusuydu. Konuyla ilgili en net açıklama Merkez Bankası enflasyon raporunda yer alırken "2024 yılında asgari ücretin yılın ikinci yarısında güncellenmeyecek olmasının, parasal sıkılığın etkinliğini artırarak dezenflasyonist sürece önemli bir katkı sağlaması beklenmektedir" ifadelerine yer verildi.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Ocak ayında 17 bin 2 liraya yükseltilen asgari ücrete ara bir zam yapılabileceği iddiaları kulislerde sıcaklığını korurken, Merkez Bankası'nın dün açıkladığı yılın ilk enflasyon raporunda konuyla ilgili dikkat çeken ifadeler yer aldı.

MERKEZ'İN RAPORUNDA ZAM YAPILMAYACAĞI İFADE EDİLDİ

Ara zam beklentisi olan milyonları üzecek raporda, 2024'te asgari ücrete ara zam yapılmayacağına işaret edilerek "2024 yılında asgari ücretin yılın ikinci yarısında güncellenmeyecek olmasının, parasal sıkılığın etkinliğini artırarak dezenflasyonist sürece önemli bir katkı sağlaması beklenmektedir" ifadelerine yer verildi.

"ASGARİ ÜCRETİN YILDA BİR KEZ GÜNCELLENECEK OLMASI..."

"Son yıllarda asgari ücretin yılda iki defa güncellenmesinin önemli etkisiyle ücret artışlarının talep etkisi giderek daha baskın hale gelmiştir" denilen raporda "Bu doğrultuda, asgari ücretin 2024 yılında bir kez güncellenecek olması, parasal sıkılaştırmanın etkinliğine yılın ikinci çeyreğinde katkı sağlayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA MESAJI VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da kasım ve aralık ayında yaptıkları açıklamalarda 2024'te asgari ücrete tek zam yapılacağı mesajı vermişlerdi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Merkez Bankası Asgari Ücret Zam Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (51)

Gerçekçi Olalım:

memleketi yoksulların kurtarmasını bekliyorlar...

324
14
yanıtYanıtla
Mark Kolçak:

Türkiyede insanların düşüncesi dış ülkelere sızmaya çalışıyor çünkü düşünce kendisini sıkışmış his etmektedir. Kainat'ın şans eseri var olmuş olduğu öğretilmediği için düşünce sıkışıyor ve insanların düşüncesi DÖVİZ'e doğru sızıyor. İşte bu sebepden dolayıdır Türk Lirasına sevgi azalıyor ve eflasyon oluyor. Türk lirasına sevgiyi oluşturabilmek için Kainat'ın şans eseri olarak var olmuş olduğunu öğretmeliyiz tüm insanlara yani tüm Türk halkına mesela.

21
154
yanıtYanıtla
Gerçekçi Olalım:

ne diyo bu.....

yanıt108
yanıt8
Doğrucu vatandaş:

Hadi oradan gereksiz, sen ne anlatıyorsun!

yanıt88
yanıt9
Mark Kolçak:

İsmini gizleyen birisi.. ismini gizlemeyen birisine "ne diyo bu.." demiş.

yanıt7
yanıt56
Mark Kolçak:

Anlamakda zorluk çekmenizin sebebi çünkü çoz hızlı okuyup geçiyorsunuz. Anlamaya çalışmıyorsunuz.

yanıt16
yanıt96
Mark Kolçak:

Ben mi "gereksiz" birisiyim ? Ölmemimi istiyorsunuz internet üzerinden ? İDAM mı istiyorsunuz benim için ? Ancak İDAM edilen kişinin ruhu nereye gidecek ? Ruhum nereye gidecek ben İDAM edildikden sonra ? Bunu kimse biliyormu ? Bilmeden İDAM etmek olurmu hiç ?

yanıt9
yanıt65
Çınar Saraç:

Asgari ücretliler daha yeni yeni 17 bin tl maaş almaya başladı ama fiyatlar ne alemde aralıkta ocakta marketlere gelen zamlara bak

128
1
yanıtYanıtla
ibrahim semiz:

biz daha alamadık bile ev kiramız 9.000 tl oldu : )))

yanıt1
yanıt0
AbdulMetin:

Tam denetim ne zaman UYGULANACAK, işverenler Wcsinin kağıdını bile şirketine gider gösteriyor...!!! her sene arabalarını yeniliyorlar, her sene çocuklarına İŞÇİLERİNE vermediklerinden HEDİYE alıyorlar, bunlar ne zaman SON bulacak?

88
3
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title