Haberler

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı

Güncelleme:

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı TİSK Genel Sekreteri Koç: " Asgari ücret hizmet sektöründe olumsuz tablo göz ardı edilmeden belirlenmelidir" Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nu temsil eden Konfederasyon Genel Sekreteri Akansel Koç," Ocak, Şubat...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı

TİSK Genel Sekreteri Koç: " Asgari ücret hizmet sektöründe olumsuz tablo göz ardı edilmeden belirlenmelidir"

ANKARA - Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nu temsil eden Konfederasyon Genel Sekreteri Akansel Koç," Ocak, Şubat ve Mart ayında istihdam sayımız ne ise bugün de o rakamlar içerisinde olduğumuzu belirtmekten bir kez daha mutluluk duyuyorum" dedi.

"Sürdürülebilir bir kalkınma vizyonu ile ülkemizin bu değişime uyum sağlaması için elimizden geleni yapmamız gereken bir süreçteyiz"

Asgari ücret hakkında TİSK adına konuşan Koç," Bu süreçte devletimize sağladığı bütün imkanlar için minnettarız. Bununla birlikte bizler de yükü taşımak için elimizi taşın altına koymaktan kaçınmadık. Ücretsiz izin gibi imkanları mümkün mertebe kullanmadan çalışma arkadaşlarımızın gelirlerini korumak için hep birlikte çalıştık. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan işletmelerimizde çalışanlarımızın gelir kaybı yaşamaması için gönüllü olarak milyarlarca liralık fark ödemesi yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bu zor dönemde hükumetimiz hızla hayata geçirdiği desteklerle işletmelerimizin ve tüm çalışanlarımızın yanında oldu. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Hanım'a ve tüm hükumetimize süreç boyunca gösterdikleri hassasiyet ve kıymetli destekleri için de sonsuz teşekkür ediyorum. Sadece kamu paydaşlarıyla değil değerli işçi konfederasyonlarımızla da bu süreçte çok yakından çalıştık. Kamu İşveren ve işçi temsilcileri olarak birlikte hareket ettiğimizde de altından kalkamayacağımız hiçbir yükün olmadığını bir kez daha gösterdik. Bu vesileyle başta Türk İş olmak üzere tüm işçi konfederasyonlarımıza gösterdikleri iş birliği ve dayanışma için bir kez daha teşekkür ediyoruz" ifadesinin kullandı.

"Sürdürülebilir bir kalkınma vizyonu ile ülkemizin bu değişime uyum sağlaması için elimizden geleni yapmamız gereken bir süreçteyiz" diyen Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Yine asgari bu dönemde büyük bir öneme sahip oldu. Salgının getirdiği ekonomik olumsuzlukları en aza indirmek için hükumetimiz tarafından hükumetimiz tarafından istihdamın korunması ve arttırılması için verilen destekler oldukça önemlidir. Bizler de bu süreç içerisinde Sayın Bakanımıza söz verdiğimiz gibi Ocak, Şubat ve Mart ayında istihdam sayımız ne ise bugün de o rakamlar içerisinde olduğumuzu belirtmekten bir kez daha mutluluk duyuyorum. Bu desteklere rağmen maalesef özellikle hizmet sektörünün salgından olumsuz etkilendiği gerçeği de ortadadır. Asgari ücret hizmet sektöründe olumsuz tablo göz ardı edilmeden belirlenmelidir. Unutulmamalıdır ki niyet iyi olsa bile ani ve büyük ücret değişimlerinin uzun senelere yayılmış ciddi istihdam etkileri ortaya çıkaracağını geçtiğimiz dönemlerde de deneyimlerle gördük.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Asgari Ücret Tisk Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title