Haberler

Asgari Ücret Tespit Komisyonu İkinci Toplantısı Başladı

Güncelleme:

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücret rakamını belirlemek için ikinci toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirdi. Toplantıda işveren ve işçi temsilcileri arasında ara zam rakamına dair pazarlık yapılacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı başladı

ANKARA - Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda başladı.

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç devam ediyor. İlk toplantısını 13 Haziran'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştiren komisyon, ikinci toplantı için bugün saat 10.00'da bir araya geldi. Toplantıya Bakanlığı temsilen Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl Başkanlık ederken, işveren tarafını temsilen Pevrul Kavlak Başkanlığı'ndaki TÜRK-İŞ heyeti, İşveren tarafını temsilen ise Akansel Koç başkanlığındaki TİSK heyeti yer aldı. Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları sunacağı toplantıda, taraflar ara zam rakamına dair pazarlık yürütecek.

TİSK ve TÜRK-İŞ Başkanları Bakan Işıkhan ile görüşecek

Öte yandan, komisyon toplantısının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol saat 14.00'te bir araya gelecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu Asgari Ücret Zam Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title