Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iki bakanla sürpriz görüşme! Masada asgari ücret ve EYT var

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 18:15'te Beştepe'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile görüşecek. Yarın yapılacak asgari ücret toplantısı öncesindeki sürpriz zirvede, EYT ve asgari ücret zammı ele alınacak.

Son aylarda art arda gelen zamlar, enflasyonun yükselmesi, kurun artması ile birlikte baş gösteren hayat pahalılığı vatandaşın belini büktü. Bu kapsamda temmuz ayında ara zam yapılan asgari ücret, 5.500 TL'yi buldu. Milyonlarca insanın gözü şimdi ise aralık ayında başlayacak komisyon toplantıları ile belirlenecek olan yeni asgari ücret zammına çevrilmiş durumda.

MARATON YARIN BAŞLIYOR

Bu kapsamda yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammı maratonunu başlatıyor. Bilgin yarın Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir görüşme yapacak. Zirvede Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışma takvimi belirlenecek.

SÜRPRİZ ZİRVENİN 2 GÜNDEM MADDESİ VAR

Milyonların gözü bu görüşmeye çevrilmişken bugün Ankara'da sürpriz bir görüşme gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 18:15'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi kabul edecek. Yarın yapılacak asgari ücret toplantısı öncesindeki sürpriz zirvede, EYT ve asgari ücret zammı ele alınacak.

İKİ KONU İÇİN DE KRİTİK AY

İşçi, işveren ve hükümet temsilcisinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın görüşmelere başlayacak. Komisyon toplamda 4 kez bir araya geldikten sonra nihai kararını ay sonunda açıklayacak. EYT düzenlemesi için de Bakan Bilgin son açıklamasında aralık ayını işaret etmiş ve uygulamanın yeni yılda yürürlüğe girebileceğini açıklamıştı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Hazine ve Maliye Bakanlığı Nureddin Nebati Vedat Bilgin Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

ferfer:

bir zamanlar dedelerimiz bekliyordu sonra babalarımız bekledi şimdide biz bekliyoruz halimiz düzelecek de insanca yaşayacaz diye anladımki boşa bekliyoruz uyanmadığımız sürece bizden sonrada çocuklarımız beklemeye başlayacak birileri yutarken birileri hep yutkunmaya devam edecek

160
13
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

Dedelerimizin yapmadığı köprü yollar nükleer tesisiler yüzünden ekonomik zayıflık durumundayız ve bu sıkıntılar. RTE geleceğe yatırım yaptı. O yollar köprülerle herkes zamandan yakıttan tasarruf edecek. enerji yatırımları ile kasa dolacak.

yanıt17
yanıt60
ferfer:

sen partizanlığı meslek edinmişsin 20 sene sonra bu ülke ve vatandaşının aynı durumda olacağının garantisini veriyorum ben sana,kasa dolacakmış 20 senede dolmamış bi 20 sene daha bekle dolacak diye

yanıt7
yanıt1
ferfer:

yol köprüyle bu işler çözülseydi keşke o kadar basitmi zannediyorsun

yanıt6
yanıt1
Leda Gözübüyükoğlu:

Ercan Ercan: He canım he siz bu kafayla yaşamaya devam edin..

yanıt4
yanıt0
bekir yapici:

ERCAN ERCAN o köprülere yollara gecerkende gecmedigimizdede para ödüyoruz üstelik bu paralar devletin kasasina degil kiyakci firmalara gidiyor üstelik ikdidar gecis garanti verdigi icinde devletin kasasindan milyar dolarlar cikiyor bunun nesini savunuyorsun ikdidar yaptirip gecis ücretleride devlet kasasina girseydi alkislardim.

yanıt11
yanıt1
ferfer:

ülkeyi yolla köprüylede donatsan 20 sene sonrada vatandaşın aynı halde olacağının garantisini veriyorum ben sana:)))

yanıt5
yanıt1
Es ruzgar:

Esnaf Bağ-Kur pirimi 9000 binden7000 e inmeli SSK ile aynı olsun askerlik borçlanması kanunen var ama bakan olmaz diyor bu haksızlık mahkemede biter bu iş

20
6
yanıtYanıtla
Tuncay zirek:

Seçim gelsin gorucez verilmeyen eyt ile asgari ücreti gün gelecek elbet öğün de gorucez

6
0
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Lan arkadaş ne EYT imiş beeee ...Masaya getirip , getirip götürüyorlar . Getirip düzenleyip gönderiyorlar , sonra kim bozuyorsa tekrar masaya getirip düzenlemeye başlıyorlar . KİM BOZUYOR LAN BU EYT Yİ ???

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title