Haberler

Artan şikayetler sonrası hükümet düğmeye bastı! Elektrik faturalarında kilovat sınırı ve vergilendirmeye düzenleme geliyor

Güncelleme:

Elektriğe yapılan yüzde 127'ye varan zam sonrası, vatandaş ve esnafın en çok dert yandığı konulardan biri faturalar oldu. Şikayetlerin artması sonrası harekete geçen hükümet, yeni bir düzenleme için düğmeye bastı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın konu hakkında bir çalışma yürüttüğünü belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, kilovat sınırının yükseltilmesi ve vergilendirmeyle ilgili değişikliğe gidileceğinin sinyalini verdi.

Elektrik faturalarına yönelik tepkiler hükümetin gündeminde. Fiyatları düşürecek yeni bir düzenleme bekleniyor. NTV canlı yayınına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ düzenlemenin ana hatlarına ilişkin bilgi verdi.

KİLOVAT SINIRINA VE VERGİLENDİRMEYE DÜZENLEME

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın konuyla ilgili çalışma yürüttüğünü söyleyen Dağ, kilovat sınırının yükseltilmesi ve vergilendirmeyle ilgili düzenlemeler olacağına işaret etti.

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK"

Elektrik faturalarıyla ilgili şikayetleri dikkate aldıklarını belirten Dağ, "Şunu çok net söylemek gerekir. Bunu siyaseten önemsiyoruz. Vatandaşımız şikayetini dile getiriyorsa önemlidir. Elektrik faturalarıyla ilgili bir süredir şikayet var. Ocak ayında zam durumu söz konusu oldu. Covid ve sonrası arz talep dengelerinin bozulmasıyla beraber doğal gaz ve kömürdeki artışla birlikte Enerji Bakanlığı için bir zaruret oldu. Önümüzdeki süreçte esnaf ve genel faturalarla ilgili bir çalışma bakanlık tarafından yürütülüyor. Şu anda Enerji Bakanlığı çalışma yürütüyor, önümüzdeki günlerde açıklanacak. Sınır yükseltilmesi olur, vergilendirme olur. Bütçe ile ilgili bir değerlendirme yapılacak. Bunları tamamen çözmek adına hem nükleer tesisin ve Karadeniz gazının devreye girmesi, dünyadaki emtia fiyatlarının da bahar aylarıyla birlikte düşmesiyle inşallah temelden bir çözüm olacak." dedi.

KALIN: ÇOK YAKINDA YENİ DÜZENLEME GELECEK

Elektrik faturalarıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da düzenleme yapılacağını söylemişti. Elektrik zamlarından sonra faturaların çok yüksek gelmesiyle ilgili konuşan İbrahim Kalın, vatandaşın şikayetinin farkında olduklarını vurgulayarak, "Çok yakında elektrik faturalarına yeni düzenleme gelecek. İyileştirmeler devam edecek. Cumhurbaşkanımız da gerekli talimatları veriyor. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Elektrik Faturası Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (44)

ERKAN :

sadece elektrik değil doğal gaz benzin mazot hepsine düzenleme istiyoruz.

559
19
yanıtYanıtla
taner ipek:

Önce güzelce Bi toplasınlar paraları da

yanıt21
yanıt2
Mustafa Erdoğan:

Yoo, düzenleme falan isteyen yok. Yardım edilmiş fakirler istemiyoruz, bitirilmiş fakirlik istiyoruz. O da bu hükümetle imkansız olduğu için bir an önce erken seçime gidilsin istiyoruz.

yanıt37
yanıt3
Mahmut Kara:

Cahil olduğun belli düzenleme isteyeceğine zamların geri çekilmesini iste koyun

yanıt21
yanıt10
ismail bey :

İnsanımız sigaraya, rakıya, telefona, internete, marka giyime parayı veriyorda, elektrik ve doğalgaza verince niye zoruna gidiyorki. Bu güne kadar herkes kaçakmı kullanıyordu acaba..

21
174
yanıtYanıtla
Fikriye Mutlu:

Ya evet tüm Türkiye sigara,rakı alıyor ve marka giyiyor dimi.. az kafanızi gömdüğünüz yerden çıkarıp bakın etrafa.. benim komşum bir kendi bir oğlu evinde internet yok elinde tuşlu tekefon giyim mağazası bilmez..bunun gibi niceleri ..tek geliri kocasindan kalan dul maaşı..ama elektrik faturasi....

yanıt25
yanıt5
Mustafa Erdoğan:

Problem yarat-problemi çöz-kahraman ol. 20 yıldır aynı terane.

136
10
yanıtYanıtla
Adil yiğit:

Ama sayın Kılıçdaroğlu ve dostları iktidar olunca bütün sıkıntılardan kurtulacayık Hemi! ????????

yanıt17
yanıt63
Mahmut Kara:

Çıkıpta yüzde 127 zamdan vazgeçtik demiyorlar hala düzenleme diyor neyin düzenlemesi yaaa çekeceksiniz zamları geri ve yüzde 15 zam diyeceksin , yeter ama az kaldı sandık gelsin

96
8
yanıtYanıtla
taner ipek:

Hükümet uzun zamandır bölüm geçmek için bütün düğmelere basıyor. Basıyor da kol bozuk

94
6
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title