Haberler

Arınç 30 TL'ye satılan soğan üzerinden veryansın etti: Bir şey var kardeşim, görmezden gelmeyin

Güncelleme:

Son dönemlerde yaptığı çıkışlarla adından söz ettiren eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, konuk olduğu programda soğanın 30 TL'ye satılması üzerinden çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Arınç, "Eskiden 70 TL'ye doldurduğunuz file 500 TL'ye dolmuyorsa bir şey var kardeşim bunu görmezden gelmeyin. Sorunu kabul etmek lazım. Bu dürüstlüktür. Halka 'Pahalılık var, bunun makul sebepleri var' diyebilmek gerekir" dedi.

Sık sık gündem hakkındaki değerlendirmeleri ve çıkışlarıyla adından söz ettiren eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, katıldığı bir programda yine önemli mesajlar verdi.

"SORUNU KABUL ETMEK LAZIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta seçimi kazanacağını savunan Arınç, hayat pahalılığını ise eleştirdi. Arınç, "Çevremizdeki insanlar bize; 'Bu gidişle 500 TL de verseniz et bulamazsınız' dediler. Tarım ve Orman Bakanlığının başında işini bilen çok sevdiğimiz bir insan var. Vahit bey bu işin çaresini bulacaktır ama kısa vadede ne kadar bulacak onu bilemiyorum. Vahit Kirişçi bu işin çilesini çekendir. Geçmişte Polonya'dan veya diğer ülkelerden et ithal ederek bugünü görmeyenlerin hatalı olduğunu söylüyorum. Eskiden 70 TL'ye doldurduğunuz file 500 TL'ye dolmuyorsa bir şey var kardeşim bunu görmezden gelmeyin. Sorunu kabul etmek lazım. Bu dürüstlüktür." dedi.

"BU KADAR BASİT BİR OLAY DEĞİL"

Arınç açıklamalarına şöyle devam etti: "Halka 'Pahalılık var, bunun makul sebepleri var, bunların hepsini çözeceğim bana güvenin' diyebilmek lazım. Millete güven vererek, onların daha sabırlı olmasını istersin. Pahalılık varken birisi çıkıp; 'Pahalılık yok bu bir psikolojik olaydır' dedi. Ben o zaman daha çok kızdım. Hanımla pazara çıkıyoruz. Pazar yerlerindeki fiyatlar bazen marketlerin de üzerinde. Günün sonunda bu krizi üç harfliler diyerek marketlere bağladılar. Yapmayın, bu kadar basit değil bu olay. Bunun sebebi maliyet enflasyonudur. Maliyet artıkça bunların fiyatı da artar."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Bülent Arınç Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (44)

tarık tarık:

kuresel ekonomi fiyatlar normal az bile...

100
693
yanıtYanıtla
Emir Kul:

dünyanın en büyük 5. şeker pancarı olan 2 milyon ton şeker stoğum var denilen ülkemizde bir senede şeker fiyatları 5 TL'den 25 TL'ye çıktı. Şekeri hiç üretmeyip dışarıdan alan Avrupa ülkelerinin bir tanesinde fiyatı beşe katlanan var mı?

yanıt7
yanıt0
Turgay Turan:

Tarik seni yapacaklarina oturup cay icselermis keske

yanıt8
yanıt1
Turgay Turan:

Seni yapacaklarina keske cay demleyip icselermis

yanıt1
yanıt0
Halil Yarbaşı:

Patates 5 TL soğan 30 TL bunu maliyet giderlerine bağlayan Arınç art niyetli konuşuyor arınç neden yine birileri tarladan soğanı uçuk paralara alıp çürümeye terk etti demiyorsun

289
399
yanıtYanıtla
Mücahit Kılıç:

5 TL ye patates nerde aktroll

yanıt499
yanıt142
Halil yılmaz:

Yerli muz 20 lira soğan 30 lira. Dikkat edin genellikle stok yapılabilen ürünlerin fiyatlarında aşırılık oluyor. Sebebi stokçuluk demiyorum ama soğanın muzdan pahalı olması garip geliyor bana

yanıt0
yanıt0
Halil Yarbaşı:

Mücahit kılıç gerçekleri söyleyenlere troll diyorsunuz pkk ile ülkeyi yönetmek isteyenlere vatansever sana cevap yazmaya bile değmez keşke burada resim paylaşma olsaydıda patatesin 5 TL olduğunu gözüne soksaydım

yanıt3
yanıt7
CEZALANDIRICI:

Bu pahalılığı iktidar yapmıyor, iktidarı indirmek isteyenler ve halkı tokatlayan esnaflar, aracılar, marketler yapıyor bunu anlamanız lazım. Benim kızdığım nokta iktidarın elinde bu kadar güç varken bunu engelleyemiyor olmasıdır.

108
362
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

bütün dünyada gıda fiyatları düşerken ülkemizde fiyatlar durmadan artıyor bunun mesulü kim iktidarsa odur öyle dış güçler mış güçler diyerek kimse bizi uyutmaya çalışmasın bu ekonominin çok başarısız beceriksiz bir şekilde yönetilmesinin sonucudur

302
75
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title