Haberler

Antalya Matso Başkanı Boztaş- Piyasanın Kontrolü İthal Susamda Hd

Antalya MATSO Başkanı Boztaş- Piyasanın kontrolü ithal susamda HDMATSO Başkanı Boztaş: Piyasanın kontrolü ithal susamdaMithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA) - MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Türkiye'nin yıllık susam ihtiyacının 150 bin ton olduğunu, bu...

Antalya MATSO Başkanı Boztaş- Piyasanın kontrolü ithal susamda HDMATSO Başkanı Boztaş: Piyasanın kontrolü ithal susamda

Mithat ABAKAN/MANAVGAT ( Antalya ), (DHA) - MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Türkiye'nin yıllık susam ihtiyacının 150 bin ton olduğunu, bu ihtiyacın sadece 20 bin tonunun üretilebildiğini belirterek, "Piyasanın kontrolü şu anda ithal susamda" dedi.

Yıllık 20 bin ton susam üretiminin 6 bin tonunu karşılayan Antalya'nın Manavgat ilçesinde MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, piyasanın kontrolünün ithal susamla karşılandığını söyledi. Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklama yapan Boztaş, "Ülkemizin yaklaşık 150 bin ton civarında yıllık susam ihtiyacı var. Bu 150 bin tonun 130 bin tonunu ithal ediyoruz. 20 bin ton civarında susamı da kendimiz üretiyoruz. Piyasanın kontrolü şu anda ithal susamda" dedi.

KİLOSU 12- 13 LİRA

Susam üreticisini en çok zorlayan konunun girdiler olduğunu aktaran Ahmet Boztaş, "Yerli susamlarımızın ise girdi maliyetlerinde son 3 yıldır ciddi manada artış oldu. Şu anda 12- 13 lira civarında (kilosu) seyreden bir susam fiyatı var. Yerli üreticiler açısından söylemem gerekirse, bu fiyatı fahiş bir fiyat olarak görmüyorum" diye konuştu.

6 BİN TON SUSAM ÜRETİLİYOR

Başkan Ahmet Boztaş, özelde susam üreticilerinin genelde ise tarım sektörünün diğer ülkelerde olduğu gibi mutlaka desteklenmesi gerektiğini vurguladı. MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat'ta yıllık susam üretiminin 6 bin ton olduğunu da sözlerine ekledi.

'İTHAL SUSAM KULLANMASINLAR'

Simit üreticilerinin fiyatlardan yakınmak yerine yerli susam kullanmalarını isteyen Başkan Boztaş, "Benim simit üreticilerine tavsiyem yerli susam kullansınlar, ithal susam kullanmasınlar. Çünkü piyasayı kontrol eden ithal susam. Ama ben onlara yerli susam kullanmalarını tavsiye ediyorum. Paramız da dışarıya gitmekten, ülkemiz de cari açık oluşmaktan kurtulmuş olacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ahmet Boztaş Antalya DHA Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title