Haberler

Ankara'da simide yüzde 50 zam

Güncelleme:

Ankara'da simide zam geldi. Başkentte 10 TL olan simit fiyatı, 27 Ocak itibariyle 15 TL'ye çıkarıldı. Gelişmeyi duyuran Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, zammın "zorunlu" olduğunu belirterek emekli ve öğrencilerden özür diledi. Delibaş ayrıca başka özür dilemesi gerekenlerin olduğuna dikkat çekerek onların da özür dilemesini istedi.

Ankara'da simide gelen zamla 10 TL olan fiyatı, 15 TL'ye çıkarıldı. Yüzde 50'lik zammın 27 Ocak itibariyle geçerli olacağını bildiren Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, "Zorunlu bir zam oldu. Herkesten özür diliyorum. Özür dilemesi gerekenlerde lütfen çıkıp özür dilesinler." dedi.

"ÖZÜR DİLEMESİ GEREKENLER LÜTFEN ÇIKIP DİLESİN"

Ankara'da simide en son 31 Temmuz'da zam yapılarak fiyatı 10 TL olmuştu. Başkent'te simit yarından itibaren 15 TL'den satılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş,"Özellikle emekli, öğrenci kesiminden dar gelirli hemşehrilerimizden özür diliyoruz." ifadelerini kullandığı açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Bugün maalesef yine bir zam haberiyle karşınızdayız. Temmuz 2023'de 10 TL olmasına karar aldığımız simit fiyatları bugün itibariyle 15 TL olmuştur. Bunun nedenleri de ham maddenin, kiraların, zamların üst üste gelmesinden kaynaklanan bir durumdur. Alım gücünün çok düşük olduğu şu zamanlarda 15 TL esnafın derdine de derman olmuyor ama maalesef bu zammı yapmak zorunda kaldık. Bugün özellikle emekli, öğrenci kesiminden dar gelirli hemşehrilerimizden özür diliyoruz, bu zammı yapmak zorunda kaldık. Susam fiyatlarının, un fiyatlarının, doğal gaz işçi giderlerinin yüzde 200'lerin üzerinde konmasından dolayı zorunlu bir zam oldu. Herkesten özür diliyorum. Yalnız sadece özür dilemesi gereken bizler değiliz, özür dilemesi gerekenlerde lütfen çıkıp özür dilesinler."

Haberler.com / Selahattin Demirel - Ekonomi

Ankara Simit Zam Gündem Yaşam Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (26)

no NAME:

baş ekonomıstımız sagolsun varolsun ..herseye futurcuzca zam gelıyor ama sıra maasa geldımı dusuk enflasyon dusuk maaş :) ....onun kölesi olmaktan sıgır olmaktan koyun olmaktan gurur duyuyorum.. hakettıgımız sekılde yasatıyor. tuttugu altın olsun saraylarda yasasın..

122
21
yanıtYanıtla
sır balıkçı.17:

İzninizle 2024 ödüllü emekli olarak bir şey eklemek istiyorum ''İnsanlar Seçimlerinin Sonuçlarını Yaşar'', Saygılarımla.

yanıt2
yanıt0
ERTAN IŞIK:

BAŞKALARI ÖZÜR DİLESİN DİYOR AMA ONLARDAN 22 SENEDİR SES ÇIKMIYOR :)

93
20
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

onlar vakti zamanında iktidarda değilken muhalefetteyken çay simit hesabı yapıp iktidarı eleştiriyorlardı çay simit şimdi o yaptıkları hesabın üç dört katı pahalı o yüzden ses çıkaramıyorlar

yanıt31
yanıt4
osman kara kara:

3 çocuklu bir aile sabah öğle akşam sadece çay simit yese aylık 13500 TLtutuyor asgari ücret 17000 bize laik görülen bu!!!

100
11
yanıtYanıtla
Doğrucu davut:

bu halk bunu hakedıyor

yanıt73
yanıt18
Samarpan Bhav:

Senin matematik bozuk veya hic okulu içten görmedin.

yanıt17
yanıt27
Doğuş:

Gerekirse simit yiyecez diyenler, sayenizde gerekirse yiyecek birşey kalmadı

86
8
yanıtYanıtla
Tamer Çakır:

siz fakir kesime hitap ediyorsunuz şimdi özür diliyorsun kime satacaksın kendi bacağına sıktın kimse yemesin kuru ekmek yiyin bırakın satamasınlar fiyat nasıl düşecek seyredin

35
47
yanıtYanıtla
A. Toprak:

devlet uyuma vatandaşına sahip çık. Zam zulmü devam ediyor.

55
7
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title