Haberler

Amasya'da Yedikır Barajı'nın kıyısı tarımsal üretime kazandırılıyor

Güncelleme:

Amasya'da Yedikır Barajı'nın kıyısı tarımsal üretime kazandırılıyor Amasya Valisi Masatlı, traktörle atıl arazi sürdü Atıl haldeki 835 dekarlık arazi tarımsal üretime kazandırılacak Amasya'da Yedikır Barajı'nın kıyısında bulunan daha önce ekilmemiş 835 dekarlık atıl arazi tarımsal...

Amasya'da Yedikır Barajı'nın kıyısı tarımsal üretime kazandırılıyor

Amasya Valisi Masatlı, traktörle atıl arazi sürdü

Atıl haldeki 835 dekarlık arazi tarımsal üretime kazandırılacak

AMASYA - Amasya'da Yedikır Barajı'nın kıyısında bulunan daha önce ekilmemiş 835 dekarlık atıl arazi tarımsal üretime kazandırılıyor. Ekim yapılacak alanda traktörün direksiyonuna geçip toprağı süren Vali Mustafa Masatlı, çiftçilere öncülük etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekilmedik tek karış yer kalmamalı" talimatına dikkat çeken Vali Masatlı, alanı traktör ile sürerek ekime hazır hale getirilmesine katkı sağladı. Traktörü ustalıkla kullanan Mustafa Masatlı, "Benim ailem tarım ve hayvancılıkla uğraşıyordu. Özellikle üniversite döneminde ve öncesinde sürekli traktörün üzerindeydik. Bu traktörler o zamana göre çok daha modern ve sürmesi kolay" dedi.

"Son yıllarda yapıldığı kadar destek hiç görmedim"

Bu alanda şeker pancarı ve ayçiçeği ekiminin gerçekleştirileceğini belirterek elma, kiraz, hünnap gibi meyvelerin üretiminin yoğun olarak yapıldığı kentte soya, nohut, ayçiçeği, çilek ile cennet hurması gibi ürünlerin yetiştiriciliğini projelerle desteklediklerini vurgulayan Masatlı, "Tecrübeli bir idareciyim. Devlet içerisinde 28 yılımı tamamladım. Son yıllarda yapıldığı kadar destek hiç görmedim" diye konuştu.

Uzunoba köyünde çiftçilerle birlikte çilek fidesi diken Masatlı'nın incelemelerine İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin ile diğer yetkililer de katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title