Haberler

    Ağaoğlu: 'Konutta Kdv İadesi Yok'

    TÜSODER Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, önceki gün kamuoyuna yansıyan, kredili konut satın alan ve satın almış olduğu konutu teminat olarak gösteren tüketicilerin ödemiş oldukları Katma Değer Vergilerinin geri alınabileceğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu.

    TÜSODER Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, önceki gün kamuoyuna yansıyan, kredili konut satın alan ve satın almış olduğu konutu teminat olarak gösteren tüketicilerin ödemiş oldukları Katma Değer Vergilerinin geri alınabileceğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu.

    Ağaoğlu açıklamasının devamında "Konu yasanın lafzındaki bazı cümlelerin yanlış yorumlanmasından böyle bir kanaat oluşmasından ibarettir. Yani kredili konut alırken evini ipotek verenlerin KDV iadesi söz konusu değildir. Aslında ilgili yasa maddesine göre satın alınırken üzerine ipotek konulmuş konutların borcu ödenmediğinde finans kuruluşunca el konularak yeniden satışında KDV istisnası bulunmaktadır. Yani kredi ile satın alınmış konut borç nedeniyle icradan satıldığında yeni alıcıdan KDV tahsil edilmeyecektir" dedi.

    Tüketicilerin konut kredisi çekerek aldıkları daireleri için ödedikleri KDV'yi geri alabileceklerine dair açıklama üzerine kredili konut satın alan çok sayıda kişi, Tüketici Hakem Heyetlerine ve konutu satın aldıkları inşaat firmalarına başvuruyor. Ancak, yayılan haberler doğru olmadığı için bu kişiler elleri boş dönüyor.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Aydın Ağaoğlu Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title