Haberler

600 kişinin istihdam edileceği ilçede, anonsla işçi aranıyor

Güncelleme:

Samsun Kavak Belediyesi, ilçedeki fabrikalarda istihdam edilmek üzere anonsla işçi aramaya devam ediyor. 600 işçiye ihtiyaç duyulan ilçede zabıtalar, anonslarla vatandaşları iş başvurusu için belediyeye davet ediyor.

Samsun'un Kavak ilçesi, "Türkiye'de işsizlik sorununu çözen ilçe" olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Geçmişte herkesin gurbete göç ettiği ilçe, artık büyük şehirlerden tersine göç alıyor. Geçen yıllarda kurulan Kavak Organize Sanayi Bölgesi (OSB), hızla büyüyor. Yatırımcıların ilgisini çeken OSB'ye yeni fabrikalar kuruluyor. Bu fabrikalar da sürekli işçiye ihtiyaç duyuluyor. Kavak Belediyesi ise bu ihtiyacı ilçede yapılan anonslarla gidermeye çalışıyor. Zabıta tarafından yapılan anonsta, "İlçemizde faaliyet gösteren çeşitli iş kollarında çalıştırılmak üzere 19-35 yaş arası bay ve bayan 600 elemana ihtiyaç vardır" deniliyor.

"ÇOK ACİL 600 ELEMANA İHTİYACIMIZ VAR"

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, "Kavak, sanayi kenti olmasından dolayı çok ciddi istihdam ihtiyacı doğmaya başladı. Şu anda Kavak'ta sokaklarımız bomboş. Herkes iş sahibi ve mesaisinde. Dolayısıyla sokakta boş gezen yok. Bundan 8-10 sene önce Kavak'ta 25-30 tane kahvehane varken, şimdi birkaç tane kaldı. İş arayan 19-35 yaş arası bütün kardeşlerimiz Belediyemize müracaat etsinler. Onları hemen işe yerleştireceğiz. Bizim çok acil 600 tane elamana ihtiyacımız var. Bizim açımızdan da gurur verici bir durumdur. Kavak bugün geldiği noktada artık Samsun ve çevre ilçelerden de gelen gençlerimize de iş kapısı olmuştur. İddia ediyorum ki gelecek yıllarda Kavak gerek nüfus ve gerekse kentleşme anlamında çok daha iyi noktalarda olacaktır" dedi.

600 kişinin istihdam edileceği ilçede anonsla işçi aranıyor

VATANDAŞLAR MEMNUN

Vatandaşlardan Ramazan Atıcı, "Belediyemiz, işçi arayan fabrikalarla ilgili anons yapıyor. İlçemizde organize sanayi büyük bir gelişme gösterdi. Gerçekten işçiye ihtiyaç duymaktadır. Sokakta gezen gençlerimizi iş bulma imkanı elde etmektedir. Bu yönde mutlu olmaktayız" diye konuştu.

600 kişinin istihdam edileceği ilçede anonsla işçi aranıyor

"BİZ BU ANONSU 2 YILDIR DUYUYORUZ"

Nizamettin Arıl isimli vatandaş, "Kavak Belediye Başkanımız ilçe için faydalı işler yapıyor. İlçenin işsizlik sorunu çözüldü. Fabrikalar sürekli işçi arıyorlar. Belediye anons yapıyor. Şu fabrikada işçi aranıyor diye. Biz bu anonsu 2 yıldır duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Vatandaş Rahmi Sevinç, "Kavak'ta şu anda gençler istediği şekilde iş bulabiliyor. Belediyeden de anonsları duyuyoruz. Kavak'ta şu anda işsizlikten yana bir sıkıntı yok. Askerden gelmiş ve işsiz olan genç de yok" ifadelerini kullandı.
Belediye, her gün yaptığı anonslarla işçilerin istihdam edilmesini sağlıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE!
500

Yorumlar (21)

Umit Cetin:

Sorsan herkes işsiz kimsede para yok kimse çalışmak istemiyor ki eyt çıksın emekli olayım yatayım diyor sonra ekonomi neden kötü

135
158
yanıtYanıtla
Cihan Polat:

Lan akıllımıısn yoksa deliye mi yatıyorsun. Eyt dediğin adamlar 1997 den beri en aşağı çalışan kişiler işsiz değil .Bir çoğu bağkurlU

yanıt39
yanıt8
Cihan Polat:

Ağzından akan ve kin kusan o salyaları sil ve iftira attığın için tövbe et

yanıt58
yanıt38
KUL HAKKI:

Sen 8500 liraya iş yapmayi çalışmak mi zannediyorsun kölelik o kölelik hadi git bak işler orda git kolelige devam et

yanıt7
yanıt7
Ercan Ercan:

Kemal Öztürk, ne oldu aş iş yok diye yaygaralarınızın yalan işte. İnsanlar çalışmak için başka kentlere şehirlere gidiyor. Samsun civarında yakındanında herkes buraya taşınıp iş bulabilir.

yanıt5
yanıt6
tamer topaloglu:

2 yıldır anons yapıyorsan işsizlik sorunu çözülmemiş demektir. İnsanlar kazandıkları paradan memnun değil ki normal yaşamına devam ediyor. Birşeyi bırakmıyor.

78
28
yanıtYanıtla
Gelir Geçer Her şey:

İş yok deyip duranlar, saray saray deyip kin kusanlar. Işte iş orda, sen de çalış sarayını kur

37
39
yanıtYanıtla
Mustafa Usta:

Onların derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek...

yanıt8
yanıt3
arif köle:

Arkadaşlar var iş var ama 2 taraf için uyuşmazlık var .iş arayan en rahat ve en cok vereni arıyor .iş verende cok çalışıp az para isteyeni istiyor .Sonuç olrak ortada iş yok anlayışı hasıl olur ....

51
12
yanıtYanıtla
İsmail Yörükoğlu:

Fabrikada o zor şartlarda ucuza çalışacak adam kalmamış demek ki artık adam bulmakta bu kadar zorlanıyorlar.

32
14
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title