Haberler

Yıldırımlı gençler meslek sahibi oluyor

Güncelleme:

Yıldırımlı gençler meslek sahibi oluyor Yıldırım Belediyesi'nin genç işsizliğin azaltılması hedefiyle yürüttüğü ücretsiz teknik eğitimler devam ediyor.

Yıldırımlı gençler meslek sahibi oluyor

BURSA - Yıldırım Belediyesi'nin genç işsizliğin azaltılması hedefiyle yürüttüğü ücretsiz teknik eğitimler devam ediyor.

Yıldırım Belediyesi öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi ile Türk Kızılay ve Toplum Merkezi iş birliğiyle Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi'nde hafta içi her gün 'CNC tezgahları ve programlama' eğitimi veriliyor. Toplam 8 saat süren eğitimlerde öğrenciler bilgisayar destekli tasarım dersi aldıktan sonra tezgah başına geçerek tasarladıkları ürünleri işliyor. Edindikleri bilgileri sanayi ortamında karşılığını gören gençler, yeni bir tecrübe kazanmış oluyor. Uzman öğreticiler eşliğinde işe uyum ve mülakat teknikleri dersi de alan öğrenciler sektöre hazır hale getiriliyor. Mezun olan kursiyerler makine ve otomotiv sanayiinde 'bilgisayar destekli tasarım elemanı, bilgisayar destekli CAM operatörü ve CNC operatörü' olarak görev alabilecek.

İlçedeki mevcut işgücünün artırılmasına önem verdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "İlçedeki genç işsiz oranının düşürülmesi ve kalıcı istihdamın sağlanması en önemli hedeflerimizden biridir. Genç nüfusun, istihdam açığı olan meslek gruplarında becerilerini geliştirebilmesi ve iş hayatına kazandırılması için tekstil başta olmak üzere, otomotiv sanayi ve makine sektörüne vasıflı ara eleman yetiştiriyoruz. Bu eğitimden mezun olan kursiyerlerimiz, makine ve otomotiv sanayiinde bilgisayar destekli tasarım elemanı, bilgisayar destekli CAM operatörü ve CNC operatörü olarak görev alacaklardır. Gençlerimiz Yıldırım'da yalnız değildir. Yaptığımız çalışmalarla gençlerimize hem mesleği öğretiyoruz hem de iş sahibi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Yıldırım Belediyesi Kızılay Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title