Haberler

(Ek Bilgilerle) - Doğan Medya Center'ı İşgal Davasında Keşif Yapıldı

15 Temmuz darbe girişiminde Doğan Medya Center'ı işgal eden askerlerin yargılandığı davada alınan karar gereği Doğan Medya Center'da keşif yapıldı.

15 Temmuz darbe girişiminde Doğan Medya Center'ı işgal eden askerlerin yargılandığı davada alınan karar gereği Doğan Medya Center'da keşif yapıldı. Keşife, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdurrahman Orkun Dağ ve  üye hakimler ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Salih Sol katıldı. Cezaevinden getirilen tutuklu sanık eski Yüzbaşı Süleyman Ahmet Kaya  ile olay gecesi Doğan Medya Center'i işgal eden darbecilere karşı direnen Osman Yıldırım ile Serkan Çağlayan da "tanık" sıfatıyla keşifte hazır bulundu.

TANIKLAR OLAYI ANLATTI

Mahkeme Başkanı Dağ, ilk olarak tanıkların beyanlarını dinledi. Tanıklardan Osman Yıldırım, beyanında darbecilere direnmek için Doğan Medya Center'e geldiklerini burada 'C' Kapısı önünde bulunan 4 askerin kendilerine doğru ateş açtıklarını, Vedat Bağcerci'nin de o sırada vurulmuş olabileceğini söyledi.  Diğer tanık Serkan Çağlayan da, olayda şehit edilen Vedat Bağcerci'nin 15 yıllık arkadaşı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Helikopterdekilerle, yerdeki polisler arasında çatışma oldu. 3-4 dakika içinde her yerden ateş edildi. Biz de yere yattık. Ondan sonra 'Yaralı var' diye bağırdılar. Yaralının olduğu yere gittiğimizde Vedat'ı su arkının içinde yaralı şekilde gördüm" dedi.

SANIK YÜZBAŞI O GECE HÜRRİYET BİNASINDA BULUNDUĞU YERLERİ GÖSTERDİ

Daha sonra mahkeme heyeti, Vedat Bağcerci'nin vurulduğu yeri gezerek incelemede bulundu. Ardından Bağcerci'yi vurduğu iddia edilen sanık Süleyman Ahmet Kaya, yer göstermek için cezaevi aracından indirildi. Sanık Kaya, bilirkişilerin de eşlik ettiği keşifte o gece nerede olduğunu mahkeme heyetine anlattı. Sanık Kaya, Bağcerci'nin kendisinin silahından çıkan kurşunla vurulmadığını iddia etti. Olay yeri inceleme ekipleri de Mahkeme Başkanının talimatı üzerine Bağcerci'nin vurulduğu yerde mermi çekirdeği araması yaptı.

İDDİANAMEDEN

3'ü tutuklu 19 sanığın yargılandığı davada, sanıkların, "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek", "Cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. Sanık Süleyman Ahmet Kaya'nın, Vedat Barceğci'nin ölümü nedeniyle "Kasten öldürmek" suçundan müebbet ile "Silahla tehdit", 9 kez uygulanmak üzere "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Basın ve yayın organının yayınının hukuka aykırı şekilde engellenmesi" suçlarından 125 yıldan 215 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, sanık Mehmet Akif Aslan'ın "Silahla tehdit", iki kez uygulanmak üzere "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından 12 yıldan 39 yıla kadar, sanık Erdal Şeker'in de "Silahla tehdit" ve "Basın ve yayın organının yayınının hukuka aykırı şekilde engellenmesi" suçlarından 4 yıldan 12,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları öngörülüyor. İddianamede, sanık 14 erin çeşitli suçlardan 4 yıldan 200'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Yıldırım Mehmet Salih Ahmet Kaya İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title