Haberler

Ek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerindeki toplu temel atma ve açılış töreninin ardından geldiği Muğla'da Vali Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerindeki toplu temel atma ve açılış töreninin ardından geldiği Muğla'da Vali Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti. Eroğlu, Türkiye orman yangınlarıyla mücadelede dünya lideri olduğunu belirtip, "Avrupa'daki birçok ülke, 'Bizim ormancıları eğitir misiniz?' teklifinde bulunuyor. Yunanistan'daki bir toplantıda ilgili bir bakan, 'Yangınlarda çok başarılısınız aynı sistemi de bize kurar mısınız?' teklifinde bulundu. Yeni helikopterler aldık. Onlarda devreye girecek. Savunma Müsteşarlığı'nın yaptığı helikopterlerden orman teşkilatımız da alacak. Bir takım uçakları kiralıyoruz. Önemli olan bunun sevk ve idaresi. Diğer ülkelere göre baktığımız zaman 10 yıl içinde bizim yanan alanlarımız onlarınkinin onda biri" dedi.

Yanan alanları bir sene içinde ağaçlandırdıklarını da belirten bakan Eroğlu, "Basında yanan alanlarla ilgili olarak, 'Buralar peşkeş mi çekilecek?' iddiasında bulunuyor. Bir metrekare alanın başka bir amaçla kullanılıyorsa bulunsun. Çıkan yangınların yüzde 75'i vatandaşın ihmalinden kaynaklanıyor. Bir kısmı da kasıttan çıkıyor. Yaz ayının sıcak geçmesi bekleniyor. Muğla bölgesine 51 gölet yaptırdık. Bunlar yangınlarda büyük kolaylık sağlayacak" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title