Haberler

Ehliyet yenileme son gün ne zaman? Kimlik yenileme için gerekli evraklar

2019 yılının sonuna gelinirken vatandaşlar, ehliyet yenileme ve kimlik yenileme son gün ne zaman araştırıyor. Online veya telefon üzerinden alınan randevu ile ehliyet ve kimlik yenileme işlemi yapılabilecek. Peki, ehliyet randevu nasıl alınır? Ehliyet başvuru, ehliyet fiyatları, kimlik yenileme işlemleri hakkında ayrıntılı bilgi haberimizde…

Kimlik yenileme için gerekli evraklar merak ediliyor. Kimlik yenileme son gün ne zaman? 2020 yılına az süre kala ehliyet yenileme son gün ve gerekli evraklar sorgulanıyor. Randevu nasıl ve nereden alınıyor? Yeni ehliyet almak için son gün ne zaman? Ehliyet randevu sistemi…

EHLİYET YENİLEME SON GÜN NE ZAMAN?

1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren kanuna göre, kimliklerini hala yenilemeyenler 2023 yılına kadar kimliklerini güncellemek zorunda. Ehliyetini değiştirmeyenler ise 2020'nin sonuna kadar ehliyetlerini yenilemeleri gerekiyor.

RANDEVU NEREDEN, NASIL ALINIR?

Yeni ehliyet almak isteyen vatandaşların 31 Aralık 2020'ye kadar süreleri bulunuyor. Çipli ehliyetlere sahip olmak isteyenler, randevu.nvi.gov.tr adresi üzerinden ya da Alo 199 numaralı çağrı merkezinden randevu talep etmeli.

EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Başvuru için; eski ehliyet belgesi, kimlik belgesi, (Nüfus Cüzdanı - Yeni Kimlik Kartı ya da Pasaport) sürücü olur sağlık raporu, 2 adet biyometrik fotoğraf, Nüfus Müdürlüğünde verilecek parmak izi, sürücü belgesi yenileme harcı ücreti + Vakıf Bedeli, kan grubunu gösteren belge. Ayrıca ehliyetin kayıp-çalıntı, yıpranma- bilgilerde değişiklik, yeni ehliyet belgesi durumları için ödenecek tutarı gösterir belge bulunmalı.

KİMLİK YENİLEME İÇİN RANDEVU

Kimlik yenileme için ilk olarak randevu alınması gerekmektedir. Kimlik kartı başvuruları; ''randevu.nvi. gov.tr'' internet adresi üzerinden ya da Alo 199 numaralı çağrı merkezinden randevu alınmalı. Zamanında gidilmediği takdirde sistem yeniden randevu almayı 1 ay engeller. Bu nedenle randevu iptali ne mantıklı seçenek olacaktır.

YENİ KİMLİK BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Nüfus cüzdanı (nüfus cüzdanı yoksa sürücü belgesi, pasaport, evlilik cüzdanı, TSK kimlik kartı, sarı basın kartı, hakim ve savcı kimliği, avukatlık kimlik kartı, öğretmen kartı), bir adet biyometrik fotoğraf, 22.5 liralık değişim ücretinin ödendiğini gösteren makbuz veya dekont.

ESKİ TİP EHLİYET BELGELERİNİ YENİLEME FİYATLARI

Polis Vakfı Ücreti 2 TL + Değerli Kağıt Bedeli 13 TL = 15 TL

2019 Eski Tip Ehliyetini Kaybeden yada Çaldıranların Ehliyet Çıkarma Ücreti:

Polis Vakfı Ücreti 2 TL + Değerli Kağıt Bedeli 13 TL = 15 TL

YENİ TİP EHLİYET BELGESİNİ YENİLEME FİYATLARI

Polis Vakfı Ücreti : 30 TL + Değerli Kağıt Bedeli : 166 TL = 196 TL

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Gündem Ekonomi Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title